Pietonii care traversează neregulamentar, urmăriţi de poliţişti. Unde se acţionează, cât este amenda

Pietonii care traversează neregulamentar, urmăriţi de poliţişti. Unde se acţionează, cât este amenda

Neacordarea de prioritate pietonilor şi traversările neregulamentare, în vizorul poliţiştilor FOTO: Alina Mitran

O acţiune amplă care îi are în vizor pe pietonii indisciplinaţi şi pe şoferii care nu acordă prioritate de trecere pietonilor a fost demarată vineri, oraşul fiind împânzit de echipaje de poliţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai circulate artere rutiere din Slatina, precum şi zonele în care se produc frecvent accidente rutiere sunt vizate, vineri, 12 ianuarie 2018, de poliţiştii Serviciului Poliţie Rutieră Olt. Nouă echipaje acţionează, a declarat subcomisarul Cristian Bădiţă - împuternicit la comanda Serviciului Poliţie Rutieră Olt, în municipiu, vizate fiind în special zonele în care se produc frecvent accidente rutiere. Traversarea neregulamentară şi neacordarea priorităţii de trecere pietonilor sunt principalele două cauze de producere a accidentelor în municipiu, a precizat subcomisarul, motiv pentru care acţiunile de acest gen vor continua în perioada următoare.

Dacă pietonii nu sunt foarte interesaţi de aspectul că traversând prin loc nepermis îşi riscă integritatea fizică, poliţiştii ţin să reamintească şi care este cuantumul amenzii care se acordă în astfel de cazuri. Valoarea minimă este de 290 lei în cazul pietonilor, în timp ce şoferii care nu le acordă prioritate de trecere pietonilor sunt taxaţi dublu, valoarea minimă în cazul lor fiind de 580 lei, în plus poliţiştii reţinându-le acestora  şi permisul de conducere pentru 30 de zile.

Ultimul accident grav de circulaţie în care a fost implicat un pieton s-a produs cu o zi în urmă, o tânără de 25 ani ajungând, joi, 11 ianuarie 2018, la spital cu fractură de bazin, după ce a fost lovită pe trecerea de pietoni din zona complexului comercial Millennium, pe strada Crişan din Slatina.