Peste 600 posturi disponibile în Olt la „Bursa locurilor de muncă“. Ce caută angajatorii

Peste 600 posturi disponibile în Olt la „Bursa locurilor de muncă“. Ce caută angajatorii

Bursa locurilor de muncă se va desfăşura, în Slatina, la Casa Tineretului, ca şi anul trecut FOTO: A.M.

AJOFM Olt organizează vineri, 20 mai 2022, „Bursa locurilor de muncă“, atât la Slatina, cât şi la Caracal, angajatorii care şi-au anunţat participarea venind cu peste 600 posturi disponibile.

„Bursa generală a locurilor de muncă“ va avea loc cu începere de la ora 9,00. În municipiul Slatina evenimentul este organizat la Casa Tineretului, iar în municipiul caracal, la sediul agenţiei locale.

AJOFM Olt a contactat aproape 100 angajatori, 39 confirmând participarea. Sunt anunţate până la această dată 664 locuri de muncă vacante, dintre acestea însă doar 24 pentru persoanele cu studii superioare. Se caută: inginer ITP,  inginer construcţii , inginer instalaţii, inginer mecanic, mecanic auto, preparator conserve legume-fructe, lucrător comercial, operator calculator, operator confecţioner industrial, bucătar, manipulant mărfuri, muncitor necalificat.

„Actiunea se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă care doresc să se angajeze sau să îşi schimbe locul de muncă, după caz, asigurând interacţionarea directă dintre angajatori şi solicitanţii de loc de muncă“, a transmis AJOFM Olt.

Angajatorii interesaţi să-şi găsească angajaţii potriviţi pot în continuare să depună la sediul AJOFM situaţia privind locurile de muncă vacante care s-ar putea ocupa în cadrul bursei.

În evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt, erau înregistraţi, la sfârşitul lunii martie 2022,  7.248  şomeri (din care 3.139  femei), rata şomajului fiind de 4,52% . Dintre şomeri, doar 1.037 beneficiau de indemnizaţie de şomaj. Cele mai multe persoane fără loc de muncă aflate în evidenţele AJOFM sunt din mediul rural (5.834).

Vă recomandăm să citiţi şi:

Proiect de lege: Liberele pentru sărbătorile legale care pică în weekend se vor acorda în zilele următoare

Înşelătoriile pe LinkedIn - Atenţie la atacurile de phishing şi la ofertele de muncă false

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările