VIDEO-FOTO Percheziţii pe bandă rulantă la traficanţi de minore din judeţul Olt

VIDEO-FOTO Percheziţii pe bandă rulantă la
traficanţi de minore din judeţul Olt

Persoanele ridicate în urma percheziţiilor de azi au fost duse la audieri la sediul DIICOT Olt de la Slatina...

Aproximativ 100 de persoane din judeţul Olt au fost audiate la Slatina, azi-dimineaţă, în urma unei serii de percheziţii efectuate pe raza întregului judeţ. Direct vizate de acţiunea poliţiştilor sunt 25 de persoane, dintre care una se distinge prin faptul că este un reprezentant al lumii interlope din judeţ, acesta fiind nimeni altul decât Sorin Florin Izdrăilă, zis Sorin Magnatu’. Suspecţii sunt acuzaţi de trafic de minore şi proxenetism.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ora 21.00:   La finalul unei zile pline de audieri, anchetatorii au decis să reţină pentru 24 de ore un număr de 15 dintre cei 25 de suspecţi ridicaţi iniţial dimineaţă, patru dintre aceştia rămânând în arestul IPJ Olt de la Slatina şi pentru alte infracţiuni. Aceştia, împreună cu restul de 11 suspecţi din gruparea în cauză, vor fi prezentaţi Tribunaluuli Olt în cursul zilei de joi - 9 mai, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Procurorii Biroului Teritorial Olt al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului pentru Combaterea Criminalităţii Organizate (BCCO) Olt, au procedat, în această dimineaţă, la destructurarea unui grup infracţional organizat cu ramificaţii internaţionale constituit din 25 de persoane. În acest sens au fost operate percheziţii la domiciliile celor anterior menţionaţi pe raza localităţilor Slatina, Balş, Piatra Olt şi Milcov. Grupul în cauză - specializat în traficul de persoane şi de minori - acţiona pe relaţia România – Marea Britanie.

“În fapt, se reţine că membrii grupării au recrutat si exploatat în Anglia şi Italia prin obligarea la practicarea prostituţiei şi cerşetoriei, un număr de peste 200 de victime, obţinând din activitatea infracţională suma de  peste 500.000 euro. Liderul grupării a fost identificat ca fiind Izdrăilă Sorin Florin, zis Sorin Magnatul, de 28 de ani, exponent al lumii interlope din judeţul Olt”, se arată într-un comunicat oficial al DIICOT.

                           

Cercetările efectuate de către anchetatori relevă că activitatea grupării a avut loc în perioada 2011 - 2013, interval în care membrii grupului infracţional au racolat, transportat şi traficat în ţările menţionate cele peste 200 de victime - majore şi minore, provenind din judeţele Olt, Dolj, Bacău, Braşov, Buzău, Giurgiu, Teleorman şi Vâlcea. Printre cei duşi la audieri s-a aflat şi Janir Izdrăilă, alias Giani Versace de Olt, un cunoscut interlop din judeţ.

 
Foto

“Membrii grupului infracţional sunt acuzaţi de săvârşirii infracţiunilor de: constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, fals intelectual şi fals privind identitatea”, a precizat comisarul-şef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

La sediul DIICOT Olt din Slatina au fost duse pentru audieri nu mai puţin de 100 persoane, urmând ca, după finalizarea audierilor, să fie dispuse faţă de învinuiţi măsurile legale în cauză. Suportul tehnic pentru derularea acţiunii din această dimineaţă a fost asigurat de SRI – Direcţia Judeţeană de Informaţii Olt şi Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă al IPJ Olt. De asemenea, acţiunea s-a bucurat şi de sprijinul BCCO Craiova, Jandarmeria Olt, mascaţii IPJ Olt şi cei de la Brigada Mobilă „Fraţii Buzeşti” Craiova.

 

Jandarmii au ajutat şi ei la transportarea suspecţilor la Slatina...  (FOTO: Mugurel Manea)

Imagini din aceeasi galerie
  • Jandarmii au ajutat şi ei la transportarea suspecţilor la Slatina...  (FOTO: Mugurel Manea)
  •  Poliţiştii au adus martorii pe bandă rulantă timp de mai multe ore... (FOTO: Mugurel Manea)
  • Aproximativ 100 de persoane, majoritatea tinere, au fost duse la sediul DIICOT Olt de la Slatina pentru audieri... (FOTO: Mugurel Manea)
  • Aproximativ 100 de persoane, majoritatea tinere, au fost duse la sediul 
DIICOT Olt de la Slatina pentru audieri... (FOTO: Mugurel Manea)
  •  Dubele anchetatorilor au adus suspecţii în tranşe, mulţi fiind aşteptaţi de rudele venite în număr mare la Slatina... (FOTO: Mugurel Manea)
  • Rudele suspecţilor şi martorilor aduşi de mascaţi la Slatina au aşteptat ore la rând pentru veşti... (FOTO: Mugurel Manea)
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările