Trai, neneacă! Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, face naveta pe bani publici

Trai, neneacă! Paul
Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, face naveta pe bani publici

Paul Stănescu, preşedintele C.J. Olt (medalion), şi maşina instituţiei, la scară... (FOTO: Mugurel Manea)

Paul Stănescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, face naveta de la Slatina până în localitatea de baştină Vişina de 142 kilometri dus-întors cu o maşină de teren de origine străină aparţinând instituţiei pe care o conduce. Desigur, şi combustibilul folosit este procurat tot din bani publici. Obiceiul, de care a prins drag încă de la sosirea la putere în vara lui 2008, este respectat cu stricteţe de şeful judeţului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ajuns stăpân absolut al judeţului după reconfirmarea în funcţia de lider al organizaţiei judeţene a PSD Olt (în luna aprilie a.c.) şi aflat la cel de-al doilea mandat consecutiv de preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu (56 de ani) are toate motivele să se simtă cel mai fericit dintre olteni. Anul trecut, în luna decembrie, şi-a impus fără niciun fel de probleme fratele mai mic - Alexandru, pe lista selectă şi extrem de redusă a candidaţilor la alegerile parlamentare, acesta din urmă obţinând lejer un fotoliu “pufos” de deputat pe Colegiul Electoral unde se află şi locuinţa natală a familiei – comuna Vişina. 

De atunci şi până în prezent, cele mai mari sume de la Consiliul Judeţean Olt s-au scurs covârşitor spre colegiul electoral unde fratele este parlamentar, doar omul trebuie să fie reales la viitoarele alegeri. De aceea nu mai miră pe nimeni că sudul judeţului, unde se află colegiul electoral menţionat, Oltul are cea mai bună infrastructură. Mai mult ca sigur că, de exemplu, locuitorii din satul Lisa, comuna Schitu, i-ar cere şi astăzi preşedintelui C.J. Olt, dacă ar avea posibilitatea, să facă o vizită şi până în satul lor să le vadă drumul de peste trei kilometri în câmp deschis ce îi leagă de civilizaţie, drum pe care primarul PSD-ist de aici le promite de peste cinci ani că îl va asfalta. Dar asta nu se va întâmpla prea curând căci alegerile sunt o dată la patru ani şi “ciorba” trebuie reîncălzită.

Ceea ce atrage atenţia asupra familiei Stănescu de la Olt nu este reprezentat însă doar de acest “detaliu” şi nici, poate, de afacerile extrem de profitabile în care este angrenat întreg familionul. Să nu uităm, în acest ultim sens, că, în anul 2011, Paul Stănescu ocupa primul loc într-un top naţional al suprafeţelor de teren deţinute de preşedinţii de consilii judeţene, potrivit site-ului de specialitate econtext.ro: 35,5 hectare teren agricol, două terenuri intravilane şi unul în extravilan, două magazine, o casă şi un apartament pe raza localităţilor Craiova şi Vişina.

Bugetar să fii, că “om” te faci

Atenţia asupra preşedintelui C.J. Olt, Paul Stănescu, este atrasă în primul rând de faptul că acesta continuă, la cinci ani de la alegerea sa în funcţia publică menţionată, să se folosească de lucrurile instituţiei pe care o conduce ca şi cum ar fi personale. Astfel, acesta continuă să facă naveta pe bani publici, de câteva ori pe săptămână, spre localitatea de baştină Vişina aflată tocmai în sudul judeţului, la nu mai puţin de 71 de kilometri de municipiul Slatina, locul unde-şi desfăşoară activitatea. Distanţa, deloc insignifiantă, o parcurge în aproximativ o oră la bordul maşinii de serviciu, un excelent SUV marca Mitsubishi Outlander full-option din anul 2007 estimat la aproape 33.000 de euro. În total însă este vorba despre o cursă de 142 kilometri dus- întors, cursă plătită din bani publici.

                              

Uneori mai poposeşte şi în oraşul Corabia, unde deţine un apartament şi un spaţiu comercial, potrivit declaraţiei de avere, şi, ocazional, foloseşte locuinţa de serviciu “spartană” din Slatina. Deşi maşina de serviciu este “la pachet” cu una bucată şofer, acesta fiind practic cel care o are în răspundere şi semnează atunci când se fac decontările, el rămâne la Slatina în astfel de ocazii. În Codul de conduită a funcţionarului public se arată că reprezentanţi instituţiilor de stat „au obligaţia să folosească timpul de lucru, precum şi bunurile aparţinând autorităţii sau instituţiei publice numai pentru desfăşurarea activităţilor aferente funcţiei publice deţinute”. Chiar dacă, teoretic, mijlocul de transport trebuie folosit doar în interes de serviciu, în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, acesta a devenit demult mai mult autoturism personal şi, abia apoi, unul “de serviciu”.

Făcând un calcul simplu în cazul preşedintelui C.J. Olt reiese că, dacă acesta face naveta fie şi doar zece zile pe lună, el parcurge până acasă (comuna Vişina, n.a.) peste 1.400 de kilometri dus-întors. Cât reprezintă în bani asemenea curse pe bani publici, cu “pachetul” aferent maşină plus combustibil, vă lăsăm pe dvs. să calculaţi.
 

Mai puteţi citi şi:

FOTO Alegeri cu final previzibil pentru şefia PSD Olt: Paul Stănescu rămâne “El Lider Maximo”

FOTO Paul Stănescu – „baronul Oltului”, domneşte peste Consiliul Judeţean, filiala PSD Olt şi întreg judeţul

FOTO Cei mai bogaţi aleşi ai Oltului: preşedintele CJ Olt îşi respectă blazonul

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările