VIDEO Patru tineri i-au rupt piciorul unui poliţist. Procuror: „Rar am văzut aşa ceva, un comportament animalic“

VIDEO Patru tineri i-au rupt piciorul unui poliţist. Procuror: „Rar am văzut aşa ceva, un comportament animalic“

Un poliţist de la un post dintr-o localitate din Olt se află internat la un spital din Bucureşti, cu piciorul rupt, după ce patru cheflii l-au agresat într-un mod care i-a oripilat pe anchetatori.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Trei polişişti s-au deplasat în 26 octombrie 2017 la o locuinţă în localitatea Spineni, judeţul Olt, pentru a investiga o faptă semnalată prin serviciul unic de urgenţă 112 de vecinii unor cheflii. Familia Moroşu din localitate anunţase că vecinii lor dau cu pietre în locuinţă, că le distrug gardul şi încearcă să pătrundă peste ei, cu scopul de a-i agresa. Ajunşi la faţa locului, cei trei poliţişti au luat legătura cu cetăţenii care efectuaseră apelul al 112. În timp ce aceştia le expuneau situaţia, din curtea unde se desfăşura cheful au început să „curgă“ pietre asupra membrilor familiei Moroşu şi asupra poliţiştilor, fiind avariată maşina de poliţie. Doi dintre poliţişti au pătruns în curtea imobilului unde avea loc petrecerea, cu scopul de a-i linişti pe cheflii, aici identificând şapte persoane în stare de ebrietate, foarte agresive, care adresau ameninţări cu moartea şi injurii, atât poliţiştilor, cât şi vecinilor. Cele întâmplate, însă, nu mult mai târziu depăşesc imaginaţia.

„În momentul în care ag. şef adj. Tudorică Dan şi ag. şef adj. Bobaru Constantin ieşeau din curtea imobilului cu numitul ungureanu Dorin Florinel, acesta a devenit agresiv, opunându-se la încătuşare şi a aplicat o lovitură cu piciorul drept în piciorul stâng al agentului de poliţie Bobaru Constantin, care a căzut la sol, fiindu-i fracturat piciorul. După această lovitură, ceilalţi doi au protejat poliţistul rănit şi aflat în imposibilitate de a se deplasa, cele şapte persoane aflate în curtea imobilului şi care ieşiseră în faţa locuinţei adresând în mod repetat injurii la adresa poliţiştilor. Deşi au constatat starea gravă a poliţistului Bobaru Constantin, care acuza dureri insuportabile la piciorul stâng, numiţii Ungureanu Cosmin Ionuţ, B.M., Bituleanu Cosmin Alexandru şi Enciu Nicolae Alexandru nu au acordat ajutor acestuia şi nu au solicitat intervenţia Serviciului Judeţean de Ambulanţă pentru îngrijiri medicale, continuând adresarea de injurii şi ameninţări cu moartea la adresa poliţiştilor până la sosirea echipajelor de intervenţie din cadrul SAS Olt“, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, prin intermediul unui comnunicat de presă.

Nu doar că nu au sunat după ajutor, însă doi dintre făptaşi s-au apucat să filmeze agonia poliţiştului cu telefoanele mobile, având în intenţie să distribuie imaginile pe o reţea de socializare.

La faţa locului au ajuns în ajutorul colegilor lor şi poliţişti de la Scorniceşti, care au anunţat faptele de ultraj şi procurorilor, astfel că cei patru făptaşi au fost duşi la audieri chiar în după-amiaza zilei de 26 octombrie 2017, iar în primele ore ale zilei următoare au fost reţinuţi, ulterior fiind prezentaţi judecătorului cu propunerea de arest preventiv. Trei dintre aceştia, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani, sunt în arest pentru 30 de zile, minorul B.M. fiind plasat sub control judiciar.

Ungureanu Doru Florinel – 18 ani – este acuzat de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi distrugere, Ungureanu Cosmin Ionuţ – 20 ani – de ultraj, complicitate la ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lăsarea unei persoane aflate în dificultate fără ajutor (cei doi sunt fraţi), Bituleanu Cosmin Alexandru - 22 ani - complicitate la ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lăsarea unei persoane aflate în dificultate fără ajutor, Enciu Nicolae Alexandru - 30 ani- complicitate la ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lăsarea unei persoane aflate în dificultate fără ajutor, iar minorul B.M., care are aproape 17 ani, de complicitate la ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lăsarea unei persoane aflate în dificultate fără ajutor.

 Imaginile filmate de agresori, tulburătoare

Luni, 30 octombrie 2017, au loc percheziţii informatice, telefoanele celor implicaţi fiind controlate în prezenţa proprietarilor acestora. Doi dintre ei au filmat minute bune agonia poliţistului şi încercarea disperată a colegilor acestuia de a-l apăra de agresori, până la sosirea celorlalţi poliţişti chemaţi în ajutor.

„Imaginile sunt grăitoare, este ceva... Rar am întâlnit aşa ceva, un comportament animalic. De altfel, agresorii au sfidat de la început organele judiciare“, a declarat procurorul de caz, Sorin Lia, care a menţionat că prezenţa de spirit a colegilor poliţistului rănit, tactul acestora, care au reuşit să-i calmeze pe făptaşi până la sosirea ajutoarelor, a făcut ca numărul victimelor să nu crească.

Doi dintre cei aflaţi în arest, aflaţi sub control judiciar într-un dosar de furt instrumentat în judeţul Argeş, aveau, de altfel, obligaţia de a nu lua legătura unul cu celălalt, pe care au încălcat-o.

Poliţistul, transportat iniţial la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, care a fost diagnosticat cu dublă fractură de gambă stângă - tibie şi peroneu, cu deplasarea ambelor oase, medicii legişti stabilind că va avea nevoie de cel puţin 120 de zile de îngrijiri medicale, a fost transferat ulterior la un spital din Capitală.

Ştirea iniţială

Trei dintre făptaşi sunt în arest, al patrulea, minor, fiind plasat sub control judiciar. Fapta s-a petrecut în 26 octombrie 2017, în localitatea olteană Spineni, un poliţist chemat de vecinii unor cheflii să-i potolească pe aceştia fiind agresat. Unul dintre făptaşi i-a rupt, pur şi simplu, piciorul polişistului, cei doi colegi ai poliţistului i reuşind să-l apere până la sosirea echipajelor chemate în ajutor. După agresiune, doi dintre tineri s-au apucat să filmeze. „Rar am întâlnit imagini care să mă afecteze aşa. Au avut un comportament animalic“, a declarat procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, Sorin Lia, care anchetează cazul, Ştire în curs de actualizare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: