Patru fete şi patru băieţi din Olt, calificaţi în competiţia naţională a concursului organizat de pompieri. Au trecut de echipajele din Teleorman şi Giurgiu

Patru fete şi patru băieţi din Olt, calificaţi în competiţia naţională a concursului organizat de pompieri. Au trecut de echipajele din Teleorman şi Giurgiu

Câştigătorii competiţiei zonale vor merge la etapa naţională FOTO: Facebook/ISU Olt

O echipă de gimnaziu formată din fete, de la şcoala din localitatea Tătuleşti, a câştigat faza interjudeţeană a concursului „Cu viaţa mea apăr viaţa“, în vreme ce la liceu primul loc a revenit băieţilor de la „Alexe Marin“. Ei vor reprezenta judeţul Olt la faza naţională.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concursul „Cu viaţa mea apă viaţa!“ este organizat de pompieri şi presupune probe teoretice şi practice de dificultate mare. Condiţia este ca elevii să aibă mai puţin de 18 ani, iar din doi în doi ani se organizează şi fază naţională.

În acest an, competiţia judeţeană au câştigat-o patru fete de la Şcoala Gimnazială Tătuleşti la categoria gimnaziu şi patru băieţi de la Liceul Tehnologic „Alexe Marin“ din Slatina. Ei au intrat în competiţie cu echipajele din judeţele Teleorman şi Giurgiu, iar miercuri, 12 iunie 2019, au câştigat această etapă şi vor merge la etapa naţională.

Concursul este dificil, apreciază prof. Maria Diaconu, cea care s-a ocupat de pregătirea fizică a elevilor de la „Alexe Marin“, echipajul liceului fiind la un pas de naţională şi în urmă cu doi ani, când s-a clasat pe locul II la faza interjudeţeană. În urmă cu patru ani tot elevii acestui colegiu au reprezentat judeţul, ajungând atunci, ca şi acum, în concursul national.

„Performanţă remarcabilă pentru elevii de la Liceul Tehnologic „Alexe Marin” Slatina şi Şcoala Gimnazială Tătuleşti, care au reuşit să câştige etapă interjudeţeană a concursului „Cu viaţa mea apă viaţa”!
Competiţia s-a desfăşurat astăzi, în municipiul Alexandria şi a aliniat la start şase echipaje formate din elevi de gimnaziu şi liceu din judeţele Teleorman, Olt şi Giurgiu.


Concursul a avut o probă teoretică, iar probele practice au constat în transportarea unui pacient pe targă, pe o distanţă de 50 de metri şi parcurgerea unui traseu cu obstacole, având masca pe figură, cu vizorul obturat.
Echipajele din Olt au obţinut punctaje foarte bune la toate cele trei probe şi s-au calificat la etapa naţională a concursului.


Le mulţumim elevilor pentru efortul depus, dar şi doamnelor profesoare Diaconu Maria şi Popa Maria de la Liceul Tehnologic „Alexe Marin" şi doamnei Păun Daniela de la Şcoala Gimnazială Tătuleşti, pentru implicarea în procesul de pregătire a copiilor!


Felicitări tuturor şi mult succes la ETAPA NAŢIONALĂ!“, este mesajul postat pe contul oficial de Facebook al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab“ Olt.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: