Patronul hotelului din Slatina a refuzat să-i mai cazeze pe cetăţenii chinezi autoizolaţi. Persoanele au ajuns în judeţul vecin

Patronul hotelului din Slatina a refuzat să-i mai cazeze pe cetăţenii chinezi autoizolaţi. Persoanele au ajuns în judeţul vecin

Patronul hotelului SENATOR ar fi refuzat să-i mai accepte pe cetăţenii chinezi în unitate, spune DSP Olt FOTO: Alina Mitran

Cetăţenii chinezi izolaţi în hotelul din Slatina, pentru că în 25 februarie au venit în România din China, Shanghai, şi conform procedurii de prevenire a coronaviruslui intră în autoizolare 14 zile, au fost nevoiţi să-l părăsească. Patronul a refuzat să-i mai cazeze, a transmis DSP Olt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei şase cetăţeni chinezi pe care DSP Olt îi monitoriza din 26 februarie 2020, cazaţi la un hotel din Slatina, unde li se impusese izolarea, au fost nevoiţi să părăsească hotelul. DSP Olt a transmis că în 28 februarie, când, conform programului de monitorizare, s-a luat legătura cu ei, au aflat că patronul hotelului refuză să-i mai cazeze, pe motiv că prezentarea situaţiei i-ar fi afectat afacerea.

„În data de 28 .02.2020, orele 17,20, echipa DSP Olt s-a  deplasat pentru a verifica conditiile  de autoizolare la hotelul unde erau cazati cei 6 cetateni de nationalitate chineza si am constatat ca se decazaseră, urmare a refuzului  conducerii hotelului de a le mai oferi în continuare cazare,  părăsind incinta acestuia  spre destinatia  sediului firmei angajatoare.  Ne-am alertat, luand legătura telefonic cu reprezentantii  firmei  respective şi ni s-a confirmat ca le-a  asigurat transport privat către un spatiu de cazare  în condiţii de autoizolare pentru restul zilelelor rămase.
Am alertat Institutia Prefectului   Olt care ne-a sprijinit prin comunicarea  cu institutia omologa, asupra evenimentului . D.S.P. Olt   a luat legătura cu reprezentantii cu DSP Vâlcea pentru asigurarea monitorizării clinice a stării de sănătate, până la sfârşitul perioadei de izolare“, a transmis DSP Olt..

DSP Vâlcea a transmis între timp colegişor din Olt că cetăţenii nu prezintă simptome de boală, starea acestora de sănătate fiind bună. De asemenea, în judeţul vecin li s-au asigurat condiţii de izolare, tot într-un hotel.

Cetăţenii chinezi au ajuns în România în 25 februarie, iar DSP Olt i-a preluat în monitorizare a doua zi, când autorităţile au constatat că cetăţenii chinezi, de fapt, mergeau la lucru în judeţul vecin, Vâlcea. Li s-a impus izolarea lşa hotel, însă patronuşl hotelului, care a dat semne de la primele discuţii cu aiutorităţile că este deranjat de situaţie, şi-a impus în cele din urmă punctul de vedere.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările