Părinţii Alexandrei  Măceşanu au refuzat să predea cartea de identitate a fetei. Ce le-au cerut anchetatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DIICOT a emis, marţi-seara, 3 septembrie 2019, un comunicat de presă, clarificând un episod petrecut cu o zi înainte, la domiciliul părinţilor Alexandrei Măceşanu, fata din Dobrosloveni pe care Gheorghe Dincă spune a ucis-o şi a ars-o într-un incinerator artizanal.

După ce DIICOT - structura centrală, care instrumentează cazul de la Caracal, a dat publicităţii, luni, 2 septembrie 2019, un comunicat conform căruia raportul de expertiză genetică în cazul Alexandrei Mihaela Măceşanu a fost finalizat, concluzia fiind că trupul Alexandrei a fost ars în butoiul din curtea casei lui Gheorghe Dincă, procurorii au dispus prin ordonanţă ca părinţii Alexandrei să predea autorităţilor cartea de identitate a victimei lui Dincă. Părinţii, care s-au trezit cu poliţiştii acasă, au refuzat să predea documentul, cerând să consulte raportul invocat. Iată ce spune DIICOT despre toată întâmplarea:

„La data de 02.09.2019, procurorii DIICOT - Structura centrală au dispus, prin ordonanţă, predarea de către familia victimei M.A.M. a cărţii de identitate aparţinând minorei, în acest sens fiind delegaţi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova.

Persoanele menţionate mai sus împreună cu un reprezentant al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Zonal Craiova - s-au deplasat la domiciliul părinţilor victimei minore, au adus la cunoştinţă acestora ordonanţa dispusă in cauză, precum şi concluziile raportului de expertiză genetică.
Familia victimei a refuzat să predea cartea de identitate aparţinând victimei minore, motivând faptul că solicită să consulte conţinutul concluziilor respectivului raport.

În acest sens s-a încheiat un proces verbal in care a fost consemnată poziţia părinţilor, iar în urma consultării ofiţerilor de poliţie judiciară cu procurorii de caz, s-a dispus citarea părinţilor victimei minore la sediul DIICOT - Structura centrală pentru a li se pune la dispoziţie concluziile documentului.

Citaţia a fost emisă, părinţii victimei minore luând la cunoştinţă şi semnând în nume personal“.

Comunicatul DIICOT ar fi venit însă în contextul în care unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănaşu, a vorbit dintr-un studio de televiziune despre episodul petrecut luni, Cumpănaşu revoltându-se, de altfel, la apariţia acestuia. „Deci noi vorbim aici, acum, şi pe baza discuţiei noastre DIICOT emite un comunicat?“, a fost reacţia unchiului Alexandrei, aflat în platoul România TV. Familia fetei a anunţat, încă de la publicarea concluziei raportului preliminar care certifica faptul că ADN-ul Alexandrei a fost descoperit în rămăşiţele osoase ridicate din incinerator, că va solicita o contraexpertiză într-un laborator din afara ţării. Acest lucru va fi însă posibil cu încuviinţarea procurorilor.

CITIŢI ŞI: Raportul care confirmă că Alexandra Măceşanu a fost arsă în curtea casei lui Gheorghe Dincă „cu o probabilitate de 99,93%“

Cel puţin încă trei victime ale lui Gheorghe Dincă, identificate după petele de sânge din casa groazei. Femeile trăiesc şi ar fi fost deja audiate de anchetatori

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite