Parcul Industrial Slatina începe să-şi facă propria “carte de vizită”

Parcul
Industrial Slatina începe să-şi facă propria “carte de vizită”

Parcul Industrial Slatina va fi amenajat pe Drumul Comunal 89 spre comuna Milcov (FOTO: Mugurel Manea)

După ce, la începutul lunii trecute, Primăria Slatina a reuşit să obţină toate aprobările pentru a funcţiona legal, iată că ofertele din partea investitorilor au şi apărut la orizont. Planificat să fie amenajat la marginea urbei, pe un teren de 32 de hectare, Parcul Industrial din Slatina, primul din judeţ, a atras deja atenţia mai multor firme, printre care şi unele de top care deja au sucursale deschise în Slatina, dar vor să se extindă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii autorităţilor locale şi-au propus ca primele licitaţii pentru concesionarea parcelelor din cadrul terenului de aproape 32 hectare, cât va cuprinde obiectivul menţionat (aflat la marginea Slatinei, pe DC 89, în zona comunei Milcov, n.a.), să aibă loc chiar luna viitoare. Apariţia, în Monitorul Oficial, a hotărârii guvernamentale ce dă undă verde funcţionării Parcului Industrial de la Slatina, a dat un  imbold reprezentanţilor municipalităţii autohtone, care au şi început să facă reclamă obiectivului care îşi propune scăderea şomajului în oraş, valorificarea unei zone părăsite în prezent şi, nu în ultimul rând, creşterea încasărilor la visteria locală.

Municipalitatea a primit deja oferte din partea unor potenţiali investitori pentru terenul respectiv, ce va fi prevăzut de primărie cu toate utilităţile: canalizare, apă curentă şi energie electrică. Pentru ca obiectivul să aibă şi un aspect atrăgător, municipalitatea intenţionează să modifice reţelele electrice în sensul de a le muta în subteran, să amenajeze parcări şi rampe de încărcat către calea ferată, precum şi drumuri de acces. De asemenea, investitorii vor beneficia de facilităţi importante: nu vor plăti taxe şi impozite pe proprietate la bugetul local o anume perioadă de timp, nu li se vor percepe taxe pentru autorizaţia de construire ş.a.

“Vrem să atragem cât mai mulţi investitori în această zonă a oraşului. Mai exact, eu, personal, îmi doresc ca pe fiecare hectare de teren închiriat să fie create 130 locuri de muncă. Momentan suntem în faza de promovare a ceea ce înseamnă Parcul Industrial Slatina şi a facilităţilor ce vor fi oferite eventualilor investitori. Mă bucură faptul că, acum, avem 7-8 solicitări de la firme care ar dori să concesioneze 1.000-2.000 mp pentru a-şi ridica în cadrul Parcului sedii de firme sau spaţii de producţie”, a declarat edilul urbei, Minel Prina.

Firma Prysmian, printre primii investitori din Parcul Industrial Slatina ?

Oficialul slătinean a avansat în acest sens exemplul unei importante firme autohtone, care şi-a exprimat interesul în mod repetat în ultimele săptămâni pentru a concesiona teren în incinta Parcului Industrial. Este vorba despre firma Prysmian, unul dintre cei mai importanţi contributori la bugetul local, ai cărei reprezentanţi au solicitat informaţii suplimentare în mai multe rânduri despre ce presupune obiectivul de la marginea urbei, care, în mod fericit, se află chiar în imediata apropiere a fabricii menţionate. Astfel, se pare că firma respectivă intenţionează să se extindă în cadrul Parcului Industrial Slatina. Eventualii investitori sunt aşteptaţi în continuare să se informeze despre facilităţile oferite de municipalitate în cadrul obiectivului amintit pe site-ul propriu al Parcului, unde pot chiar să completeze o scrisoare de interes.

Un parc industrial reprezintă o zonă dedicată activităţilor preponderent industriale, însă şi de prestări servicii, cercetare ştiinţifică, birouri ori unor diverse antrepozite, situată, de obicei, în afara perimetrelor rezidenţiale.
 

Vă mai recomandăm, din acelaşi ciclu:

Este oficial: Slatina are parc industrial

VIDEO  Primăria Slatina, “şicanată” în amenajarea unui parc industrial de o comună limitrofă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: