La data respectivă au loc alegerile anticipate în Israel. Hotărâtoare pentru cariera politică a actualului prim-ministru Netanyahu. Vitale pentru echilibrul politic din regiune şi, în aceeaşi măsură, pentru Donald Trump care, în funcţie de rezultatul înregistrat de aliatul său strategic, va avea sau nu deschise condiţii mai favorabile ca până acum pentru a prezenta lumii planul său de pace pentru Orientul Mijlociu.

acum 20 zile · comentarii (52)

Pe premierul Dăncilă, împreună cu liota de consilieri şi „oficiali” ai PSD, nu i-a dus mintea să ia în calcul această posibilitate. Că preşedintele Iohannis poate să revoce miniştri, fără să numească alţii în loc. S-a întâmplat chiar vineri, când a semnat revocarea miniştrilor demisionari de la ALDE, dar nu şi numirea înlocuitorilor propuşi de premier. Îi permite art. 85 din Constituţie, aşa cum am explicat în articole anterioare.

acum 20 zile · comentarii (26)

Întâlnirea mea cu Caragiale în ipostaza de statuie semnată Baraschi s-a petrecut spre sfârşitul anilor 60, când, în Bucureşti, nu se afla, din câte ştiu eu, nici măcar un bust al genialului dramaturg şi prozator şi analist social-politic şi pamfletar care nemurise Capitala „ţărişoarei“, deşi, la începutul deceniului pomenit, tot „ţărişoara“ îi consacrase un jubileu cu participare internaţională.

acum 21 zile · comentarii (1)

Pur şi simplu nu înţelegea de ce destinul şi genetica fuseseră atât de crunt nedrepte cu el. Strâmbătăţile lumii, relele ascunse în proasta ei alcătuire, sofismele, toată gama ticăloşiei umane, întreg spectrul mizeriei omeneşti, toată paleta efluviilor neplăcute ce emanau din pelicula antropică ce prinsese ca o

acum 21 zile · comentarii (3)

„Rinocerii“ lui Eugen Ionesco şi opinia lui Cristi Nedelcu despre Berenger m-au făcut să mă gândesc la universul aberant dintr-o poveste culeasă pe la 1874. Iar aici trebuie sa vă spun că este interesant şi locul de unde a răsărit această poveste, anume, de pe valea Mostiştei (jud Ilfov), o zonă plină de istorie, cu numeroase şantiere arheologice. Pe-aici a fost atestată „Cultura Tei“, de exemplu.

acum 22 zile · comentarii (0)

Ziua de Sâmbătă, 24 august, care a fost dedicată propagandei antiromâneşti sub pretextul aniversării a 75 de ani de la aşa-zisa eliberare a Chişinăului de fascişti, cu depuneri de flori şi onoruri militare în prezenţa ministrului Apărării din Rusia, Serghei Şoigu, s-a încheiat seara cu un spectacol de muzică, lectură şi film ilustrat din plin de cultura românească: C. Brâncuşi, C. Porumbescu, Maria Tănase etc.

acum 22 zile · comentarii (42)

În Grecia am prins un incendiu de vegetaţie – de fapt, am fost prins pentru o scurtă vreme, împreună cu familia, în mijlocul lui. O bucată din pădurea de deasupra satului unde stăteam a luat foc. Am trecut cu maşina chiar prin mijlocul incendiului; circulaţia fusese deja blocată de un echipaj de pompieri.

acum 22 zile · comentarii (7)

M-a apucat doar pe la 19 ani, după ce am plecat de acasă. Frica. Într-o seară mergeam pe un bulevard, pe sub o reclamă gigantică, atunci când mi-a trecut prin minte că o să-mi pice în cap. Şi o să mă facă terci, desigur. Să sfârşeşti zdrobit de o reclamă la asigurări de viaţă, ăsta da deznodământ. Am continuat să trec pe sub reclamele alea, dar asta nu înseamnă că nu m-am aşteptat de fiecare dată la ce e mai rău.

acum 22 zile · comentarii (17)

Autoritatea pentru protecţia datelor cu caracter personal din Bulgaria a anuţat pe data de 28 august 2019, aplicarea unei amenzi în valoare de un milion de leva (aproximativ 511.300 euro) către Banka DSK pentru „dezvăluirea ilegală“ a datelor cu caracter personal ale clienţilor săi.

acum 22 zile · comentarii (0)

Informaţiile despre fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, pe care DNA le lasă să se scurgă în presă, oficial sau neoficial, au acaparat întreaga ţară de mai bine de o săptămână. După ce, zilele trecute, a apărut ştirea potrivit căreia demnitarul ar fi ascuns la prieteni aproape o sută de tablouri semnate de pictori renumiţi, românul de rând a rămas perplex. Aşa ceva nici în filme nu a văzut.

acum 5 ani · comentarii (6)
Postari Recente