Slatina: Târg de criză

Slatina: Târg de criză

Încălţăminte între 5 şi 10 lei, îmbrăcăminte la 10 lei, lenjerii de pat între 25 şi 40 de lei, castroane, farfurii şi alte obiecte de uz casnic la preţuri ce nu depăşesc 4 lei. Toate acestea la un târg de criză deschis în aceste zile la Slatina.

În Bucureşti, aerul irespirabil (a se citi cancerigen), este mereu o surpriză pentru autorităţi. Astfel, un raport comun al Direcţiilor Transporturi şi Mediu din PMB, publicat la 14 august 2019, menţionează că „depăşiri semnificative ale concentraţiilor de poluanţi atmosferici“ au fost constatate în Bucureşti încă din 2008.

acum 3 zile · comentarii (17)

Dacă nu recunoaşteţi personajele din poză să ştiţi că e vorba despre dictatorul sovietic Iosiv V. Stalin şi ministrul de externe al Germaniei naziste, Joachim von Ribbentrop, în timpul semnării tratatului de neagresiune între cele două regimuri totalitare din 23 august 1939. Anul acesta se vor împlini 80 de ani de la semnarea Pactului Stalin-Hitler, aşa cum e cunoscut de istorici.

acum 3 zile · comentarii (168)

Comentariu pe site-ul meu: „Stai liniştit, Mike… n-ai nicio şansă să-l convingi pe GB că singura soluţie la problemele speciei umane e alta decât cititul de cărţi şi mersul la filarmonică… (…) Eu am învăţat despre OM mult mai multe de la bunicul meu cu 4 clase şi 2 ani de război în Rusia decât la LSE şi în Colorado.“

acum 3 zile · comentarii (14)

Mulţi analişti constată semnele apropierii unei noi crize economice globale. În perioade de creştere economică, adânceşti reformele structurale, te preocupi de infrastructura ţării, de creşterea calităţii sistemelor de educaţie şi sănătate, de eficienţa administraţiei şi funcţionării statului. Cine are minte aşa procedează. Crizele economice globale au caracter ciclic.

acum 3 zile · comentarii (32)

Grupele de analişti geopolitici care pregătesc şi ordonează dosarele de lucru şi apoi propun agenda marilor reuniuni unde sunt invitate personajele care contează în lume sau cei identificaţi ca a fi actori relevanţi în raport cu crizele şi provocările viitorului au adoptat de mai mulţi ani o paradigmă nouă: construcţia alianţelor de supravieţuire.

acum 4 zile · comentarii (42)

Într-un comentariu publicat pe site-ul „contributors. ro“ la data de 13 august 2019, comentariu în care încercam să desluşesc iţele destul de încurcate ale întâmplărilor din CExN al PSD care a avut loc cu doar o zi înainte, atrăgeam atenţia asupra unor lucruri mai mult decât bizare ce au început să i se întâmple d-lui Eugen Orlando Teodorovici.

acum 4 zile · comentarii (37)

Joia trecută, oamenii politici, din cine ştie ce motive rămaşi pe meleagurile natale, deşi îndeobşte dau fuguţa, cu ocazia oricărei mini-vacanţe, în locurile cele mai exotice dar şi mai greu accesibile din lume, au întors pe toate feţele şi în funcţie de interesele electorale ale partidelor din care fac parte aşa-numitul incident de la Constanţa.

acum 5 zile · comentarii (63)

Documentarul Tell No One realizat de fraţii Tomazs şi Marek Sekielski, jurnalişti polonezi, a fost lansat pe platforma youtube la data de 11 mai 2019. De atunci, peste 22 de milioane de oameni l-au vizionat. În Polonia, documentarul a suscitat dezbateri furtunoase şi o erodare a încrederii polonezilor în biserică.

acum 5 zile · comentarii (17)

Norvegia, stat membru al NATO, a confirmat creşterea radiaţiilor în nordul propriului teritoriu, la graniţa cu Rusia, după explozia semnalată lângă Severodvinsk. Chiar dacă la Moscova există reacţii de liniştire a opiniei publice interne, cert este că oficialii din Arhanghelsk au promis locuitorilor din Nenoska că vor trimite doctori veniţi din capitala rusă.

acum 5 zile · comentarii (57)

Încă nu a apărut ideea pe piaţa din România deoarece de-abia cum se descoperă cât potenţial emoţional au poveştile legate de un asemenea subiect şi, mai ales, cum poate fi el folosit fie pentru a abţine audienţă, bani şi faimă sau pentru a fi instrumentalizat politic, susţinând cariere de justiţiari ad-hoc puşi în fruntea unor aparent foarte morale cruciade pentru adevăr şi dreptate.

acum 5 zile · comentarii (3)

Toţi dictatorii lumii au spus asta. Toţi satrapii sângeroşi din istoria lumii şi-au visat adversarii şterşi din memoria istoriei. Şi toţi au încercat s-o şi facă, indiferent de epoca istorică, folosind acelaşi principiu anihilator: le-au şters imaginea după ce i-au condamnat la moarte, pe ei şi orice membru al familiei lor apropiate sau îndepărtate.

acum 13 zile · comentarii (67)

Peştele de la cap se împute! Situaţia în care a ajuns această importantă instituţie publică în ultima vreme, este fără precedent! Cu toţii i-am văzut pe poliţiştii sărind gardurile, în cazul suspectului de crimă de la Caracal! Cu toţii vedem aproape zilnic, reprezentanţi ai sindicatelor, aşa zis poliţişti, dându-şi cu părerea la televiziuni! În permanenţă aproape, vedem cu toţii incompetenţa, corupţia, prostia şi politizare a  instituţiei!

acum 14 zile · comentarii (11)

Informaţiile despre fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, pe care DNA le lasă să se scurgă în presă, oficial sau neoficial, au acaparat întreaga ţară de mai bine de o săptămână. După ce, zilele trecute, a apărut ştirea potrivit căreia demnitarul ar fi ascuns la prieteni aproape o sută de tablouri semnate de pictori renumiţi, românul de rând a rămas perplex. Aşa ceva nici în filme nu a văzut.

acum 4 ani · comentarii (6)