Opt rezultate pozitive în şcolile din Olt, la noile teste pe bază de salivă. Este cel mai mare bilanţ de până acum

Opt rezultate pozitive în şcolile din Olt, la noile teste pe bază de salivă. Este cel mai mare bilanţ de până acum

Testele sosite la IŞJ Olt în penultima tranşă sunt ambalate în seturi care conţin câte două kit-uri FOTO: Theo Truşcă

În urma raportării rezultatelor din şcoli, de la testarea efectuată joi, 27 ianuarie 2022, cu teste pe bază de salivă, IŞJ Olt a transmis că opt elevi sunt suspecţi că ar putea fi infectaţi cu SARS-CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este cel mai mare bilanţ în urma testării cu teste pe bază de salivă pe care părinţii le fac acasă de la începutul lunii decembrie 2021. 

Testele nu au fost disponibile în fiecare săptămână, un alt inconvenient al testelor primite în tranşele anterioare fiind acela că erau livrate vrac, personalul din şcoli fiind cel care le asambla şi le repartiza individual copiilor, acesta fiind unul dintre motivele pentru care le-a fost contestată vehement acurateţea. 

De data aceasta, la ultima livrare s-au primit teste ambalate în seturi de câte două kit-uri, elevii din şcolile oltene primind câte două astfel de seturi, suficiente pentru patru testări.

Cele opt rezultate pozitive raportate în urma testării de astăzi provind din următoarele şcoli: Şcoala Gimnazială Vlădila - trei cazuri, Liceul Teoretic „A. I Cuza Corabia“ - două cazuri, Şcoala Gimnazială „Mihail Drumeş“ balş - două cazuri, Şcoala Mărgăriteşti din comuna Voineasa - un caz. 

Testele pozitive trebuie confirmate prin teste PCR sau teste antigen acreditate, pentru a putea fi raportate în sistemul de evidenţă CORONAForms. De menţionat că niciunul dintre rezultatele pozitive raportate la testările anterioare nu a fost, în judeţul Olt, confirmat la testarea PCR.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a recepţionat joi, 27 ianuarie 2022, alte 45.000 teste pe bază de salivă care urmează să fie repartizate şcolilor.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Factură de infarct la un liceu din Olt, mai mult decât plăteşte pe gaz Spitalul Judeţean. „N-avem de unde!“

Cadourile pentru 1 şi 8 Martie inflamează spiritele. Apărarea unui dascăl: „Dar doctorii, că primesc pentru orice?!“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările