Opt braconieri au ajuns în faţa procurorului, după ce au ameninţat cu arme albe poliţiştii. Numărul dosarelor de braconaj a trecut de 70

Opt braconieri au ajuns în faţa procurorului, după ce au ameninţat cu arme albe poliţiştii. Numărul dosarelor de braconaj a trecut de 70

Jandarmii surprind frecvent braconierii în acţiune, înaintând dosarele către Poliţie

Poliţiştii şi reprezentanţii AJVPS aflaţi astăzi în acţiune în zona barajului Ipoteşti de pe râul Olt au fost agresaţi de braconieri, fiind obligaţi să solicite întăriri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii desfăşurau, joi-dimineaţă, împreună cu reprezentanţii Agenţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor, o acţiune de control pe râul Olt,  în cadrul căreia, în zona barajului Ipoteşti, au depistat doi braconieri. Aceştia au mai chemat, în schimb, şi alte persoane, poliţiştii fiind obligaţi să solicite întăriri. Până la sosirea poliţiştilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale şi a echipajului de intervenţie al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean bărbaţii surprinşi cu plase de pescuit fără a deţine autorizaţie i-au ameninţat pe oamenii legii cu arme albe, adresându-le de asemenea injurii. Intervenţia colegilor chemaţi în ajutor a fost însă rapidă, aceştia încătuşând persoanele agresive şi conducându-le la sediul poliţiei Municipiului Slatina. „Persoanele au fost imobilizate, identificate şi conduse la sediul Poliţiei Municipiului Slatina, fiind întocmite dosare penale pentru fapte de ultraj şi braconaj piscicol“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, cms. Iulian Nicolae.

Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, suspecţii, opt persoane din localitatea Osica de Sus, sat Tomeni, fiind audiaţi de procuror.

Braconajul piscicol a devenit un fenomen de care se plâng inclusiv pescarii sportivi, care au organizat mai multe mitinguri de protest solicitând intervenţii ferme şi avertizând că pe râul Olt are loc „un adevărat măcel“. Numărul dosarelor penale întocmite pentru braconaj piscicol a trecut, în acest an, de 70.

citeste totul despre: