Operaţiune specială în curtea unui liceu din Slatina. Un roi de albine i-a înspăimântat pe elevi VIDEO

Operaţiune specială în curtea unui liceu din Slatina. Un roi de albine i-a înspăimântat pe elevi VIDEO

Un apicultor a reuşit să preia în siguranţă albinele FOTO: captura video ISU Olt

Pompierii ISU Olt au avut din nou solicitări mai puţin obişnuite, toate venite din Slatina. Un roi de albine a fost îndepărtat cu sprijinul unui apicultor din curtea unui liceu.

Ştiri pe aceeaşi temă

După salvarea, duminică-dimineaţă, a unui pui de barză căzut dintr-un cuib, iar cu alte câteva zile înainte a unui porumbel rămas captiv pe clădirea Direcţiei Agricole, pompierii ISU Olt au primit din nou misiuni ieşite din rutină.
Luni, 7 iunie, şi marţi, 8 iunie 2021, din Slatina au venit solicitări de îndepărtare a două roiuri de albine şi a unui roi de viespi care puteau pune în pericol sănătatea oamenilor din zonă.
 
Zumzetul insectelor a fost cel care a atras atenţia, iar locatarii din zonă au apel  112, venind în ajutor pompieri, jandarmi, dar şi apicultori. Un roi de albine a fost semnalat în curtea Liceului Economic
din Slatina, fiind nevoie de intervenţia cu o autospecială cu scară pentru lucrul la înălţime, dar şi de proceperea unui apicultor,  pentru ca acesta să fie îndepărtat. 
 
Un alt roi de albine a fost semnalat pe faţada unui bloc de pe strada Văilor din Slatina, iar într-un al treilea punct al oraşului, un roi de viespi, acestea din urmă fiind neutralizate.
 
Un roi de albine a fost îndepărtat de pe faţada unui bloc situat pe strada Văilor din Slatina
 
„Chiar dacă pot părea misiuni de rutină, cea mai complexă a fost cea de îndepărtare a roiului de albine format pe faţada blocului 14, de pe strada Văilor, care a durat aproximativ două ore“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu. 
 
„Cât e mierea de dulce, atât e înţepătura de amară“, a avertizat apicultorul Nicolae Mazilu, cel care a urcat în nacela pompierilor şi a reuşit să îndepărteze albinele fără ca cineva să sufere, recomandând ca niciodată să nu ne aventurăm să deschidem un stup sau că acţionăm în astfel de situaţii dacă nu avem cunoştinţe de bază în domeniul apiculturii. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările