Oltenii care locuiesc în zona Slatina se pot pensiona mai devreme cu doi ani. Preşedintele a promulgat legea

Oltenii care locuiesc în zona Slatina se pot pensiona mai devreme cu doi ani. Preşedintele a promulgat legea

Persoanele care au locuit, timp de cel puţin 30 de ani, în Slatina sau în localităţile situate pe o rază de 8 kilometri, se vor putea pensiona cu doi ani mai devreme FOTo: arhiva Adevărul

Modificarea legii pensiilor care le va permite pensionarea anticipat, fără penalizare, a celor care locuiesc în Slatina şi în localităţile aflate pe o rază de 8 kilometri, a fost promulgată luni, 26 iunie 2017, de preşedintele României, Klaus Iohannis, conform informării Administraţiei Prezidenţiale privind decretele şi actele adoptate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Documentul adoptat presupune modificarea alin.(5) al art.65 din Legea nr.263/2010, în sensul includerii în categoria persoanelor care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizarea aplicată pentru fiecare lună de anticipare, a persoanelor care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluare, respectiv, pe o rază de 8 km în jurul localităţii Slatina. Proiectul a fost iniţiat la începutul acestui an de deputatul Gigel Ştirbu (PNL) şi susţinut de asemenea de senatorul Paul Stănescu (PSD), reuşindu-se ca în doar câteva luni să se parcurgă procedurile parlamentare, până la adoptare.

În motivarea proiectului s-au folosit datele care atestă că şi astăzi, în trecut cu atât mai mult, se degajă în atmosferă: pulberi de cocs, gudroane, hidrocarburi, fluor, dioxid de sulf, dioxid de azot, monoxid de carbon etc., fiind menţionaţi drept principali poluatori societăţile ALRO S.A. şi Electrocarbon S.A. 

Slatina, şi alături de Slatina şi Râmnicu-Vâlcea şi Turnu-Măgurele, se alătură astfel oraşelor Baia Mare, Copşa Mică, Târgu Mureş şi Zlatna, beneficiare de ani de zile ale unei prevederi similare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările