Olteni "executaţi" de Fisc pentru 572 miliarde lei vechi

Olteni

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Olt... (Foto: Adevărul)

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Olt a atras la bugetul statului, în cursul lunii trecute, suma de 57,2 milioane lei (572 miliarde lei vechi). Suma a fost încasată de pe urma măsurilor de executare silită aplicate contribuabililor cu datorii şi depăşeşte planul lunar preconizat de autorităţi în acest sens.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit datelor Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Olt, în luna februarie s-au emis 3.773 de titluri executorii pentru datorii în sumă totală de 24,2 milioane lei (242 miliarde lei vechi, n.a.) şi s-au aplicat 13 sechestre pentru bunuri mobile şi imobile reprezentând 480.000 lei (4,8 miliarde lei vechi). Totodată, în acelaşi interval de timp s-au aplicat 3.580 popriri pe conturi bancare pentru 354 miliarde lei vechi şi alte 110 popriri pe venituri la terţi în sumă de 204 miliarde lei vechi. Valorile sunt aproape triple faţă de luna octombrie a anului trecut.

“În luna februarie au fost recuperate datorii la buget în sumă totală de 78 miliarde lei vechi. Din această valoare, cea mai mare parte – 52 miliarde lei vechi – a rezultat în urma demarării procedurilor de executare silită fără să mai fie însă nevoie de aplicarea altor forme de executare. În plus, alte 24 miliarde lei vechi au avut ca sursă popririle pe conturi bancare operate”, a precizat Mihaela Marinescu, purtător de cuvânt al DGFP Olt.

Totodată, DGFP Olt a organizat, la nivelul unităţilor fiscale din teritoriu, un număr de 52 licitaţii pentru valorificarea bunurilor sechestrate, în urma cărora au fost s-a reuşit vânzarea a patru bunuri mobile reprezentând 166 milioane lei vechi şi 12 bunuri immobile în valoare de 3,9 miliarde lei vechi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările