Bursa locurilor de muncă în străinătate: 84 de femei din Olt pleacă la jumătatea lunii la cules de căpşuni în Spania

Bursa locurilor de muncă în străinătate: 84 de femei din Olt pleacă la jumătatea lunii la cules de căpşuni în Spania

Oltencele vor lucra la cules de căpşuni

Puţin peste 80 de femei originare din judeţul Olt vor pleca, la jumătatea acestei luni, la muncă în Spania. Oltencele au fost selectate direct de către angajatorul spaniol în urma unei Burse organizate la sfârşitul lunii trecute în oraşul Târgu Jiu. Nu mai puţin de 800 de posturi au fost vacantate de angajatorul spaniol.

Ştiri pe aceeaşi temă

O nouă tranşă de persoane din judeţul Olt va pleca la muncă peste hotare cu acte în regulă. Un număr de 83 de femei au fost selectate cu ocazia derulării unei Burse a locurilor de muncă organizate în zilele de 28 şi 29 ianuarie la Târgu Jiu. Angajatorul spaniol a venit în România pentru a căuta 800 de femei strict pentru agricultură, respectiv cules de căpşuni. Din judeţul Olt au participat la acţiune puţin peste 90 de persoane.

„Din judeţul nostru au participat la această bursă a locurilor de muncă în Spania un număr de 91 femei, dintre care au obţinut contractul de muncă 84. Alte şase femei au fost declarate «rezerve», iar una a fost respinsă. Persoanele selectate vor pleca în Spania la cules de căpşuni în jurul datei de 15 februarie, durata contractului fiind de trei luni”, a declarat Elena Ţane, responsabil Biroul Eures AJOFM Olt.

Timpul de lucru va fi de 6,5 ore/zi, respectiv 39 ore/săptămână - împărţite în şase zile; salariul oferit: 39,48 euro brut/zi (conform Convenţiei colective  aplicabile,  plătibil  la  două  săptămâni  prin transfer bancar). Perioada de probă va fi de 15 zile, timp în care atât angajatul, cât şi angajatorul vor putea rezilia unilateral contractul.

Cazarea va fi oferită de către angajator contra unei sume de 1 euro/zi. Transportul  către  locul  de  muncă va fi plătit de angajator şi se va deconta din salariile primite în timpul lucrat la firmă.

Persoanele din judeţul Olt interesate să muncească legal peste hotare sunt aşteptate în continuare să-şi depună dosarul în vederea unor contracte viitoare la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt din Slatina de pe strada Prelungirea Crişan, lângă bazarul “Slatex”.

Mai puteţi citi, pe aceeaşi temă:

Încep înscrierile pentru o nouă bursă a slujbelor în Spania 

Locuri de muncă în Israel în domeniul construcţiilor, salarii de peste 1.450 dolari

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările