Olteanul Florin Jianu a demisionat din Guvern: „România nu merită ce i se întâmplă acum!“. Cum e comentată decizia sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Jianu a mai ocupat un post de ministru delegat în Guvernul Ponta, în perioada martie-decembrie 2014
Florin Jianu a mai ocupat un post de ministru delegat în Guvernul Ponta, în perioada martie-decembrie 2014

Unul din cei doi ministri olteni din Guvernul Grindeanu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, slătineanul Florin Jianu, şi-a anunţat în această dimineaţă demisia pe contul personal de Facebook.

„Mă gândesc la viitorul ţării mele, al ţării noastre, al tuturor, viitor pe care trebuie să îl scriem cu onoare şi cinste, nu cu impostură şi minciună. România nu merită ce i se întâmplă acum, românii nu merită ce li se întâmplă acum!“, a scris, printre altele, Jianu, menţionând ce a făcut în această mai puţin de o lună cât a ocupat funcţia de ministru. Iată integral textul postat de ministru:

Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic sa fac in continuare si nu in principal pentru probitatea mea profesionala, pentru ca aici am constiinta curata, ci pentru copilul meu, pentru cum o sa ma uit in ochii lui si ce anume o sa ii spun peste ani. O sa ii spun ca tata a fost un las si a girat actiuni pe care nu le impartaseste sau a ales sa iasa cu fruntea sus dintr-o poveste care nu este a lui?!

Am muncit cu credinta si indarjire in fiecare din cele 28 de zile de mandat si nu mi-a trecut prin gand ca munca ar putea fi umbrita intr-un mod atat de brutal si de nedrept.
Cei care ma cunosc stiu ca nu pot accepta impostura sau minciuna!

Nu vreau ca decizia mea de a ma opri aici sa fie folosita politic de o parte sau alta! E un razboi pe care nu il impartasesc si pe care il vreau cat mai repede oprit! Sunt oameni pe care ii apreciez in prezenta guvernare si care nu meritau nici ei ce s-a intamplat acum doua seri. Sunt oameni pe care ii apreciez in PSD si in a caror buna credinta si putere de lupta, imi pun in continuare speranta de a restaura ce poate si trebuie a fi restaurat: Competenta si cinstea!!!
Ma gandesc la viitorul tarii mele, tarii noastre, a tuturor, viitor pe care trebuie sa il scriem cu onoare si cinste, nu cu impostura si minciuna. Romania nu merita ce i se intampla acum, romanii nu merita ce li se intampla acum!

Ma gandesc la viitorul antreprenorial al acestei tari cu un potential urias de inovare si la cuvintele magice pentru antreprenori: PREDICTIBILITATE SI STABILITATE. Acestea trebuie restabilite urgent!!!

Ma gandesc, de asemenea, nu la viitorul meu, ci la viitorul oamenilor care m-au urmat in echipa de la minister, fie din interiorul aparatului ministerial sau cei adusi de mine, oameni onesti, sinceri si atat de dornici de schimbare. Fiti puternici si tineti drumul drept!
In ceea ce priveste activitatea mea din aceasta luna, ea este una consistenta, am reusit sa trec mai multe acte normative de sustinere a mediului de afaceri (Programul Romania Start-up Nation, Programul de Internationalizare a IMM-urilor, Norme pentru Acordarea Titlului de Incubator de Afaceri, 0% impozit pentru CDI etc), am construit un buget solid pentru 2017 cu cresteri semnificative pentru finantarea antreprenorilor (aprox 2 miliarde de lei, de zece ori mai multi bani pentru programe decat in 2016), buget gata sa fie implementat si nu in ultimul rand am reusit o premiera pt Romania post-decembrista: un Minister al Antreprenoriatului! Toate acestea trebuie continuate si sunt gata sa pun umarul la acest lucru, in continuare.
Ma opresc aici din activitatea guvernamentala pentru ca asa imi dicteaza constiinta, iar asta nu este negociabil pentru nimic in lume!!!

P.S. 1. Ii rog pe cei tentati sa foloseasca gestul meu in scop politic, propagandistic sau de orice alta natura a incita, sa se abtina. Sunt si raman tehnocrat, nu ma pricep la politica, ma pricep la domeniul IMM si la antreprenoriat.
Nu voi iesi in mass-media pentru declaratii si v
a rog sa respectati aceasta dorinta. Imi doresc, de asemenea, sa putem munci iarasi, linistiti, in aceasta tara.

P.S. 2. Am pregatit acest mesaj inca din seara celebrei sedinte de guvern, am amanat insa decizia sperand ca gandul bun sau macar presiunea strazii ii vor determina pe cei care au gresit conceptual dar si pe cei care au actionat, sa aiba onoarea de a isi repara ,eroarea' si sa ne continuam linistiti activitatea. Daca ei nu au facut-o doua zile, poate acest exemplu le va fi util.“.

Reacţiile la acest mesaj vin în valuri: „Ati avea demnitate si onoare doar daca ati pune presiune sa se retraga oug..si apoi sa demisionati. altfel pare ca sunteti un sobolan care paraseste corabia ce se scufunda “, îi scrie cineva, în timp ce un alt comentator interpretează astfel gestul său: „  Ati inselat increderea a 3 milioane de romani, trebuia sa va ganditi inainte de a accepta aceasta inalta demnitate. Sperati sa nu se speculeze politic? Sunteti naiv sau ati facut o intentionat... sau poate a aparut vreun dosar pe la dna... “.

Daca spui ca esti si ca vei ramane tehnocrat, puteai sa votezi împotriva ordonanţei pentru ca tot la demisie ajungeai. Decizia era una politica, iar tu nu esti om politic. Ai votat pentru ordonanţa apoi ai sperat ca ceilalti membri ai guvernului vor repara eroarea. In sedinta de marţi seara ai luat o decizie catastrofala,acum ai reparat-o prin demisie (apreciez);oricum nu mai conteaza pentru ca răul este facut. Daca m-ai ai un pic de demnitate poti sa pui o vorba buna pe la Dragnea ,poate retrage ordonanţa. In final îţi mulţumesc pentru deciziile strict antreprenoriale luate“, este un alt mesaj, „Ma uit cu stupoare la toate mesajele astea de admiratie! Nu imi vine sa cred cum suntem din nou manipulaţi cu un gest de laşitate!“, un altul, „Va ajuns constinta stind ca legea a fost data pt pătura politica si cu Dedicaţie pt Dragnea care are o condamnare cu suspendare si miercuri avea alt proces si sa graţiat marti seara 🤔doar in România e posibil“, postează altcineva, în timp ce foarte mulţi îl felicită.

Jianu s-a născut la Slatina, în 1976, a absolvit Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ Slatina şi Facultatea de Matematică în cadrul Universităţii Bucureşti. După facultate a lucrat în cadrul Preşedinţiei României, pe poziţia de coordonator programe în teritoriu. Pentru doi ani, 2012-2014, a ocupat funcţia de preşedinte al European Union of Young Entrepreneurs - JEUNE, iar în aprilie 2016 a fost ales, pentru un mandat de patru ani, preşedinte al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii. În Slatina a dezvoltat, în timpul mandatului de primar al lui Darius Vâlcov, sectorul de consultanţă pentru accesarea de proiecte europene, câştigând şi un contract de consultanţă. Una dintre firmele sale a fost implicată, în anii trecuţi, în dosarul Cosma - Păvăleanu.

Pentru prima dată, aseară, şi în Slatina, oraşul de baştină al ministrului Jianu, cetăţenii au protestat împotriva măsurilor promovate de celălalt ministru oltean, ministrul Justiţiei, Florin Iordache. Peste 100 de oameni s-au adunat în faţa Prefecturii Olt şi au plecat în marş pe străzi, la final despărţindu-se cu promisiunea că se vor reîntâlni în această după-amiază.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite