O secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi-a suspendat activitatea. Nouă cadre medicale au fost depistate cu COVID-19

O secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi-a suspendat activitatea. Nouă cadre medicale au fost depistate cu COVID-19

Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina nu va funcţiona în următoarele două săptămâni, cazurile fiind redirecţionate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia îşi produce efecte începând de astăzi, pentru că numărul personalului testat pozitiv a ajuns la nouă. Doi sunt medici, şase sunt asistenţi medicali, iar unul, infirmier. 

Cele mai multe cazuri sunt în compartimentul BMF. Personalul care a intrat în contact cu cei testaţi pozitiv va sta în izolare în perioada următoare, până la următorul test, iar personalul apt va fi redistribuit în secţiile care au mai mare nevoie.

„Se fac testări periodice şi în cadrul testărilor periodice s-au găsit, şi atunci s-a hotărât suspendarea activităţii secţiei. Pacienţi din cadrul secţiei nu au fost, a fost doar personal medical. Personalul care ne rămâne - aproape nici nu ştiu cine ne mai rămâne - medicii cu teste negative rămân să acopere linia de gardă, să facă urgenţele şi în funcţie de felul urgenţelor, îi retrimitem către alte servicii de ORL, sau de BMF, sau dacă nu se poate, se internează pe alte secţii. Văzând şi făcând“, a declarat directorul medical al spitalului, dr. Radu Ene.

Numărul angajaţilor SJU Slatina care în această perioadă se tratează din cauza COVID-19 sau se află sub monitorizare a crescut constant. Trei medici anestezişti sunt de asemenea pozitivi, însă şi în cadrul altor secţii se înregistrează cazuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările