O primărie din Olt a rămas fără bani de salarii. Răspunsul primarului: „Cine are nevoie să vină la mine să-i dau, c-am frigiderul plin de carne!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După creşterile de venituri operate în vara trecută, primăriile încep, din nou, să rămână fără bani de salarii. Un primar din Olt are, însă, un răspuns ieşit din comun pentru cei nemulţumiţi.

Deşi primarul din comuna olteană Radomireşti spune că nu este singura instituţie în situaţia de a nu mai putea asigura salariile pentru angajaţi, la Consiliul Judeţean Olt, spun reprezentanţii instituţiei, nu s-a plâns nimeni şi nu s-a cerut ajutor financiar în acest scop.

„Am verificat, nu exită nicio solicitare în acest sens“, a declarat purtătoarea de cuvânt a CJ Olt, Miruna Ginerică.

„Da’ când îi lua era bine?“

Salariaţii Primăriei Radomireşti, 13 la număr, nu şi-au luat lefurile în iunie. În data de 10, zi tradiţională de salariu, li s-a spus simplu că nu mai sunt bani. Anul trecut, spun cei care se plâng de neplata salariilor, s-ar fi operat majorări de venituri de 30%. Primarul Nicuşor Sîia spune, însă, că au fost măriri între 15-20%.

„Zilele astea se rezolvă, aşa e, nu i-am luat, dar când îl lua, cum era? Da, aşa e, da’ e cu răutate. Pe 10 ale lunii trebuia să-şi ia salariile. Avem de recuperat luna aceasta“, a declarat primarul, precizând că n-ar fi singurii din judeţ în această situaţie. „Nu mă uit în grădină la alţii, dar alţii au de nu ştiu cât timp neluaţi, nu e primăria Radomireşti un model, un exemplu“, a mai spus primarul, care dă asigurări că în iulie angajaţii primăriei îşi vor lua banii şi pentru mai, dar şi pentru iunie.

Imagine indisponibilă

Fondul lunar de salarii n-ar depăşi, a mai precizat primarul, 30.000-40.000 lei, pentru că cei 13 angajaţi nu sunt mulţi pentru „3.200 de locuitori, 2.600 votanţi, patru sate, 48 de kilometri stradali..., vă daţi seama“.

Cât despre sursa de bani care i-ar putea salva peste noapte: „Acum ne puneam şi noi întrebarea, de unde facem rost, credeţi că eram bucuroşi, noi, sau dumneavoastră, de situaţia asta?!“, a reacţionat primarul, convins însă că îi vor sări în ajutor reprezentanţii Consiliului Judeţean, care au mai făcut-o şi în alte rânduri când primăriile s-au aflat în imposibilitatea de a mai plăti salariile.

„Cine are nevoie, să vină la mine să-i dau, c-am frigiderul plin de carne!“, a spus primarul.

Anul trecut, pe final de an, zeci de primării din judeţ nu şi-au mai putut plăti angajaţii, unii având restanţe salariale mai mari de o lună, suma solicitată la acel moment de CJ Olt Guvernului fiind de aproape 9 milioane lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite