O nouă avertizare de vreme severă. Grindină şi vijelii prognozate în orele următoare în aproape toată ţara

O nouă avertizare de vreme severă. Grindină şi vijelii prognozate în orele următoare în aproape toată ţara

Meteorologii au emis vineri, 31 mai 2019, o nouă avertizare de vreme severă, fiind vizate aproape toate judeţele ţării, până sâmbătă, 1 iunie, ora 10,00.

Judeţul Olt se află de vineri, 31 mai 2019, de la ora 12,00, sub avertizare Cod Galben până sâmbătă, 1 iunie, la ora 10,00. „În intervalul menţionat, vremea va fi instabilă. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp“, anunţă meteorologii, avertizânc că instabilitatea atmosferică se va menţine temporar accentuată şi în următoarele zile, în cea mai mare parte a ţării.

Tot de astăzi intră în vigoare un Cod Portocaliu, valabil pentru aproape jumătate de ţară. „ În cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, va ploua torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 40...50 l/mp şi pe arii restrânse 60…80 l/mp. În special în estul şi sud-estul ţării vor fi vijelii, grindină de medii şi mari dimensiuni şi frecvente descărcări electrice“, mai spun meteorologii în avertizarea de pe site-ul ANM.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: