O mare de oameni în Gara Slatina, în aşteptarea Familiei Regale

O mare de oameni în Gara Slatina, în aşteptarea Familiei Regale

Vizita a durat doar 10 minute, conform programului. Foto: Alina Mitran

Slatina a trăit astăzi un moment cum rar se întâmplă în oraşul care, în mod obişnuit, nu pare mişcat de nimic, sute de oameni luând cu asalt Gara Slatina, în aşteptarea Trenului Regal.

 

Pe jos, doar ziua a fost deosebit de frumoasă, cu maşinile personale, cu taxiuri sau cu autobuzele Loctrans-ului, sute, dacă nu mii de slătineni, dar nu numai, s-au aflat astăzi, la ora 13,00, în gara Slatina, în aşteptarea Trenului Regal.

Persoane trecute de vârsta a doua, părinţi purtându-şi copiii pe umeri, tineri, membri ai Asociaţiei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, români fără astfel de calităţi, dar poate cu poveştile bunicilor în suflet şi cu adevărul citit din alte cărţi, nu cele de istorie, cu toţii au venit în speranţa că în cele 10 minute cât distinşii oaspeţi, Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, însoţiţi de Principesa Maria, se vor afla pe peronul gării,  vor reuşi să-i zărească măcar.

O îmbulzeală teribilă s-a creat în zona destinată primirii oaspeţilor. Tinerii îmbrăcaţi în straie populare, purtând pâinea şi sarea tradiţionale, dar şi buchete de flori comandate după ce municipalitatea slătineană a studiat atent eticheta Casei Regale, şi-au putut cu greu păstra locul de o margine şi de alta a covorului roşu, fiind permanent împinşi de mulţimea dornică să obţină cel mai bun loc pentru o fotografie cu telefonul mobil. Forţele de ordine au făcut cu greu faţă presiunii, în cele din urmă spaţiul rămas pentru oaspeţi reducându-se la mai puţin de un metru.

„Trenul Regal opreşte în staţia la linia 1“ a fost anunţul care a pus mulţimea pe jar. Au început să fluture stegurile, s-au pregătit aparatele de fotografiat şi camerele de luat vederi, a continuat lupta pentru cel mai bun loc. „Trenul Aducerii Aminte“, cum a fost intitulată călătoria din acest an prin care s-a refăcut traseul Turnu Severin - Bucureşti, ca un omagiu adus Regelui Carol I, la 150 de ani de la venirea sa în ţara, a oprit  conform programului, oaspeţii făcându-şi cu greu loc pe peron. Au fost primiţi de prefectul judeţului, Silviu Neacşu, primarul interimar al Slatinei, Emil Popa, viceprimarul Cristian Bircea, primarul comunei Osica de Sus, Ion Ciocan, un susţinător al Asociaţiei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, dar şi de proaspăt-lansatul candidat al PSD pentru Primăria Slatina, Emil Moţ. La nici un metru în spate, un alt candidat pentru aceeaşi primărie, cel al PNL, Marius Bălaşa, niciunul dintre cei doi nefăcându-se, până la acest moment, remarcaţi cu vreo declaraţie având cea mai mică legătură cu regalitatea, dar găsind în eveniment un moment propice să „iasă în lume“.

S-au intonat Imnul de Stat şi Imnul Regal, Principesei Margareta i s-a oferit un buchet tricolor, oficialităţile locale au adresat mesaje conform protocolului, însă membrii Familiei Regale au fost vizibil impresionaţi de marea de oameni prezenţi pe peron şi nu numai, mulţi dintre ei cu fotografii reprezentând-o pe Principesa Margareta şi câteva steaguri cu stema regală.

Momentul oficial s-a derulat conform programului, nu mai mult de 10 minute, cei mai mulţi dintre cei prezenţi zărindu-i pe membrii Familiei Regale de-abia la plecarea trenului din gară, la ferestre.
Consolarea celor care n-au reuşit mult râvnita fotografie a fost să primească fotografii gata tipărite, cel mai probabil de la membrii unei asociaţii de susţinători.
În doar câteva minute de la plecarea Trenului Regal străzile din apropierea gării s-au umplut de lumea pornită spre casă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

În așteptarea Familiei Regale

Imagini din aceeasi galerie
  • În așteptarea Familiei Regale
  • Flori de la membrele Societății de Cruce Roșie, pentru președinta de onoare a Societății, Principesa Margareta
  • Trenul Regal sosește în gară
  • Oaspeții sunt întâmpinați conform protocolului 
  • Bucurie mare la coborârea cuplului Regal pe peronul gării
  • Principesa Maria, impresionată de mulțimea sosită în întâmpinarea membrilor familiei Regale
  • Cei mai mulți dintre cei prezenți i-au văzut pe oaspeți la plecare
  • Oamenii au căutat cu disperare un loc bun să prindă momentul vizitei
  • Susținători ai ideii de restaurare a monarhiei
  • De la Osica de Sus s-a venit cu tot „arsenalul“
Distribuie imaginea
citeste totul despre: