O clădire emblematică a Slatinei, restaurată cu 7,5 milioane lei, se degradează. „În perioada de garanţie au apărut şi primele neconformităţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atelierul cultural Victoria, o clădire cu o viaţă aparte în interbelic şi chiar şi în comunism, renovată cu trei ani în urmă, se degradează din cauza lucrărilor prost făcute.

Clădirea, situată în centrul istoric al Slatinei şi renovată 7,5 milioane lei, fonduri islandeze, inaugurarea fiind făcută în vara anului 2016, este într-o continuă degradare. Semnele lucrului prost executat existau încă de la momentul festiv, însă în timp lucrurile s-au agravat foarte tare, iar astăzi corpurile de iluminat au fost în mare parte demontate, din cauza infiltraţiilor care afectează instalaţia electrică.

Clădirea aparţinând Primăriei Slatina şi care ar fi trebuit să găzduiască foarte multe evenimente culturale şi fel de fel de manifestări ale tinerilor este închisă pe perioada iernii, pentru că sistemul de încălzire nu poate fi suportat de instalaţia electrică. Au apărut deficienţe şi la hidroizolaţie, iar pe deasupra proprietarul nu se înţelege cu firma care a executat prost lucrările şi care a oferit şi garanţie, conflictul ajungând în instanţă.

Imagine indisponibilă

Corpurile de iluminat au fost demontate

„Din păcate, în această perioadă de garanţie au apărut şi primele neconformităţi în ceea ce priveşte parte ade balcon şi partea de acoperiş. Au apărut nişte infiltraţii în partea de plafon, care s-au prelins pe partea de pereţi, instalaţii electrice, mai multe componente. Din păcate nu avem o colaborare aşa cum ar trebui cu constructorul, Phoenix Transbac, de la Bacău, fapt pentru care după nenumărate sesizări noi am mers în instanţă. În instanţă ni s-a dat câştig de cauză pe fond. Din păcate, în momentul de faţă va trebui să facem aceste remedieri pe cheltuială proprie, conform expertizei în primă instranţă, după care sperăm ca la apel să ni se dea din nou câştig de cauză şi să ne îndreptăm către constructor pentru prejudiciul creat. Din expertiză a rezultat un prejudiciu de aproximativ 120.000 lei, fără TVA“, a declarat administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru.
Materialele folosite sunt de proastă calitate, însă şi execuţia a lăsat de dorit, a mai spus Cismaru, fără să menţioneze cum de, în aceste condiţii, s-a semnat recepţia lucrării. Acum primăria va licita pentru lucrările de remediere a deficienţelor intervenite, urmând ca după finalizarea conflictului în instanţă să recupereze banii de la constructorul iniţial, firma din Bacău.

„Noi am avut o discuţie cu expertul respectiv, cu proiectantul, ca să ne asigurăm că nu este o greşeală de proiectare. Din păcate, materialele folosite de către constructor au lăsat de dorit, chiar şi modul de realizare. Condiţiile meteo au făcut ca aceste lucruri  (infiltraţiile – n.r.) să se întâmple. Este perioada de garanţie. Suntem în procedura de atribuire a acestui contract pe buget local, se vor face remedierile necesare, după care trebuie să recuperăm banii de la cel vinovat“, amai spus Cismaru.

Clădirea este una cu o istorie aparte, în perioada interbelică aici funcţionând clubul ofiţerilor, unde se organizau inclusiv baluri, evenimente caritabile etc. În comunism a fost transformată în cinematograf, bucurând alte generaţii de slătineni.

CITIŢI ŞI: FOTO Despre Slatina boemă, cu slătineni get-beget: „Eu mai spun în glumă: casele boiereşti sunt aici,  sus este cartierul muncitoresc“

FOTO  Numărătoare inversă pentru modernizarea cinematografului istoric “Victoria” din Slatina
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite