O asistentă de la spitalul din Slatina, diagnosticată cu COVID-19, are nevoie de plasmă. „Vă rugăm din suflet!“

O asistentă de la spitalul din Slatina, diagnosticată cu COVID-19, are nevoie de plasmă. „Vă rugăm din suflet!“

Cecilia Dina a dezvoltat o formă gravă a bolii FOTO: Facebook

O asistentă internată la spitalul din Slatina are nevoie urgentă de transfuzie de plasmă autoimună, colegii pacientei făcând un apel disperat pe o reţea de socializare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asistenta este internată din cursul săptămânii trecute la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, iar forma de boală pe care a dezvoltat-o este una gravă. Cecilia Dina este asistent medical în secţia Medicală a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi are 48 ani.

„Vă rugam din suflet, cei care aţi fost infectaţi cu virusul Covid-19 şi v-aţi vindecat, vă rugăm nu ezitaţi să salvaţi o viaţă donând plasmă la Centrul de transfuzii Slatina. Avem nevoie urgent, avem nevoie de grupa A sau O, cu specificaţia pentru Dina Cecilia, asistent medical infectat cu virusul Covid-19. Să ne ajute Dumnezeu“, a scris un apropiat pe Facebook.

Un apel la colegii din sistemul sanitar, care au trecut deja prin boală şi s-au vindecat, a făcut şi liderul Uniunii Judeţene Sanitas Olt, Roxana Dumitrescu, îndemnând la solidaritate.

Reprezentanţii Centrului de Transfuzii Slatina de asemenea apelează la foştii pacienţi, vindecaţi de COVID-19, pe care îi aşteaptă cu documentele medicale, mulţui alţi pacienţi aflaţi pe patul de spital aşteptând plasma care le-ar putea salva viaţa. 

„Rugăm pe toti foştii pacienţi infectaţi cu noul coronavirus care s-au vindecat şi care nu au alte probleme de sănătate să se prezinte la Centrul de Transfuzie  Sanguina Olt să doneze sânge în vederea prelucrării de plasmă  cu anticorpi COVID.

Este foarte mare nevoie de grupele 0 şi A! Şi nu numai! Pacientii în stare foarte gravă au nevoie de dumneavoastră. Nu trebuie decat să veniţi cu documentele medicale şi vom stabili împreuna cum şi când veţi putea dona sânge.

Vă aşteptăm la sediul nostru din Slatina, Policlinica Veche, de luni până vineri, începand cu ora 8.

Vă mulţumim pentru că alegeţi să salvaţi vieţi!“, este mesajul de pe contul oficial al centrului, mesaj distribuit deja de sute de persoane.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările