O adolescentă de 14 ani a dispărut. „Tinde să devină un fenomen, fetele pleacă de acasă de la 12 ani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Paraschiv a fugit mai întâi de acasă, iar adusă într-un centru DGASPC a plecat şi de aici FOTO: IPJ Olt
Elena Paraschiv a fugit mai întâi de acasă, iar adusă într-un centru DGASPC a plecat şi de aici FOTO: IPJ Olt

O fată de 14 ani este căutată din 27 martie 2021 de poliţişti, de când reprezentanţii DGASPC au anunţat că fata a fugit din centrul în care se afla pentru consiliere.

Elena Paraschiv, o adolescentă de 14 ani, a ajuns în 19 martie 2021 într-un centru din Slatina, reprezentanţii DGASPC Olt fiind contactaţi de poliţiştii care le-au cerut ajutorul. Fata, din Caracal, este într-o relaţie cu un băiat mai mare decât ea. Din acest motiv adolescenta a intrat într-un conflict cu părinţii săi, plecând de mai multe ori de la domiciliu pentru a putea fi alături de iubit. În acest context fata a ajuns într-un centru al DGASPC, pentru a fi consiliată.

„La data de 27 martie, în jurul orei 19.00, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Slatina au fost sesizaţi de către un educator dintr-un centru de tip familial cu privire la faptul că minora PARASCHIV ELENA ar fi părăsit centrul, fără acordul personalului de serviciu, şi nu a revenit.

PARASCHIV ELENA prezintă următoarele semnalmente: aproximativ 1.50 m înălţime, păr şaten lung, de obicei prins în coadă. La momentul plecării de la domiciliu aceasta purta blugi şi tricou roz.

Persoanele care deţin informaţii care pot conduce la găsirea acesteia sunt rugate să
apeleze serviciul unic de urgenţă 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unităţi de
poliţie“, este anunţul poliţiştilor care o caută pe copila dispărută. 

„Sunt familii care nu ştiu să gestioneze anturajul unui copil“

Cazul nu este singular, spune directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Rădiţa Piroşca. De la începutul anului, în doar trei luni, sunt deja aproximativ 10 minore în situaţii similare. Pleacă de acasă după ce intră într-o relaţie, pentru a putea fi împreună cu partenerul, iar familiile îşi declară neputinţa şi cer ajutorul. 

„A început să fie un fenomen, da. Vârsta a scăzut foarte mult, fetele pleacă de acasă de la 12 ani. 90% provin din familii nu neapărat dezorganizate, dar familii monoparentale, sau familii cu părinţi muncitori, care fac eforturi, dar care nu ştiu să gestioneze anturajul unui copil, nu ştiu să gestioneze social-media. Fetele stabilesc legături în acest mediu, îşi dau întâlnire, ajung într-o relaţie...“, a explicat Piroşca. Atunci când lucrurile se complică şi părinţii nu mai pot ţine piept pornirilor adolescenţilor se ajunge la consiliere, însă cazurile nu au totdeauna finalul dorit. Uneori, a mai spus directorul DGASPC, adolescenţii vin împreună cu părinţii la consiliere, alteori refuză prezenţa acestora. Cert este că numărul adolescenţilor dezorientaţi, prinşi în anturaje dubioase, indiferent că sunt fete sau băieţi, este din ce în ce mai mare, a mai spus directorul DGASPC. Băieţii sunt atraşi în anturaje nepotrivite şi ajung să comită infracţiuni, în timp ce fetele încep relaţii amoroase şi renunţă, la rândul lor, la familie, cu consecinţe dintre cele mai grave.

Vă recomandăm şi:

„La protest“, noul loc de întâlnire la Slatina pentru sute de adolescenţi şi tineri. „Băi, nici nu le merg vuvuzelele!“ VIDEO

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite