Nou focar de COVID-19 la Cardiologie, în Spitalul Slatina. Internările non-ATI, suspendate până la stingerea crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţia Cardiologie a SJU Slatina nu a „ratat“ niciun val COVID-19 FOTO: Alina Mitran
Secţia Cardiologie a SJU Slatina nu a „ratat“ niciun val COVID-19 FOTO: Alina Mitran

Un focar de COVID-19 este în evoluţie în secţia Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Secţia s-a mai confruntat şi în trecut cu aceeaşi problemă, de mai multe ori.

Două focare sunt în evoluţie în cadrul SJU Slatina la această dată, în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, respectiv în secţia Cardiologie. Ultimul a apărut la sfârşitul săptămânii trecute, fiind înregistraţi cu COVID 8 pacienţi 13 membri ai personalului medical. Îb focarul din UPU sunt cinci membri ai personalului medical.

„În momentul de faţă, având în vedere existenţa focarului, una din măsurile pe care le-am recomandat a fost de limitare a activităţii secţiei de Cradiologie. Doar pentru sectorul de Terapie Intensivă recomandarea naostră a fost de a asigura internarea doar a urgenţelor care necesită îngrijiri de tip Terapie Intensivă-Cardiologie şi care nu pot fi transferate sau relocate către alte unităţi sanitare. Pentru restul cazurilor care ar necesita internare am recomandat evitarea internărilor până la închiderea focarului, având în vedere indisponibilizarea unui număr de asistenţi medicali la nivelul secţiei“, a declarat epidemiologul-şef al spitalului, medicul Cătălin Pătru.

Secţia Cardiologie nu a „ratat“ niciun val de COVID-19, aici înregistrându-se mai multe focare, ultimul în valul 4 al pandemiei. Este explicabil, spune, însă, medicul epidemiolog. 

„Cardiologia este una din secţiile care se confruntă frecvent cu un aflux de pacienţi mare, în special în perioada de iarnă. Sunt pacienţi cu comorbidităţi, pacienţi care au boli cronice, sunt pacienţi care au o mare receptivitate la bolile infecto-contagioase, de aceea ei fac frecvent forme de infecţii respiratorii, atât COVID, dar şi gripă, suntem obişnuiţi cu genul acesta de infecţii la pacienţii din Cardiologie. (...) Sunt pacienţi care necesită îngrijire care presupune contactul strâns al personalului cu pacientul. Personalul vine aproape de pacient, se ascultă pacienţii“, a mai spus dr. Pătru. 

Activitatea în cadrul secţiei se va relua la capacitate maximă în 28 ianuarie, după stingerea focarului.

Numărul angajaţilor SJU Slatina infectaţi cu SARS-Co-V- 2 a ajuns la 22. 14 sunt asistenţi medicali, doi sunt medici, iar şase persoane sunt din rândul personalului auxiliar. Toţi au forme simptomatice uşoare şi toţi sunt vaccinaţi, a mai spus dr. Pătru. Boala este însă la debut. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Un nou focar de COVID-19 a fost descoperit la o importantă instituţie publică din Prahova. 19 angajaţi sunt bolnavi 

Avocatul Poporului, după ce Poliţia Capitalei a transmis că medicii ATI nu pot fi audiaţi online sau la spitale: Poate afecta grav calitatea actului medical

 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite