Muzeul Judeţean Olt deschide ateliere de vară. Scriere caligrafică, pictură pe sticlă şi confecţionat podoabe din fier, doar o  parte din ofertă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa-muzeu Gunka şi Spiru Vergulescu va putea fi din nou vizitată din 2 august 2022 FOTO: Muzeul Judeţean Olt
Casa-muzeu Gunka şi Spiru Vergulescu va putea fi din nou vizitată din 2 august 2022 FOTO: Muzeul Judeţean Olt

Mai multe ateliere de vară vor fi găzduite de Muzeul Judeţean Olt începând cu 2 august 2022, la sediul din strada Ana Ipătescu şi la secţiile externe. Tot săptămâna viitoare se redeschide casa-muzeu „Gunka şi Spirul Vergulescu“.

Atelierele de la Muzeul Judeţean Olt, la care sunt aşteptaţi atât copiii, cât şi adulţii, ar putea deveni atracţia lunii august. În funcţie de interesul publicului, o parte dintre ateliere s-ar putea permanentiza, a anunţat directorul instituţiei, Gheorghe Smarandache.

Trei dintre ateliere se vor desfăşura în cadrul casei-muzeu „Gunka şi Spiru Vergulescu“, vestea bună fiind că  şi acest obiectiv se redeschide, după ani în care s-a aflat în conservare. 

Donată municipalităţii de către celebrul pictor slătinean Spiru Vergulescu în anul 2005, casa a trecut în domeniul public al judeţului în 2016. Protocolul de predare-primire s-a realizat însă de-abia doi ani mai târziu. A fost nevoie de alţi patru ani până când vizitatorii să poată din nou avea acces la colecţia de obiecte donate de artist odată cu imobilul.

În curtea casei-muzeu se vor susţine şi trei dintre atelierele aflate în oferta „de vară“ a Muzeului Judeţean Olt: atelierul de ceramică, atelierul de pictură şi desen şi atelierul de confecţionat podoabe de mână. Aceste ateliere vor fi coordonate de muzeograful Lucian Truţă şi de colaboratori din cadrul Centrului Judeţean de Creaţie şi Artă Olt şi Liceului Teoretic „Nicolae Titulescu“ din Slatina.

Pentru cei care vor să-şi exerseze talentul artistic,  în parcul „Eugen Ionescu “din faţa sediului muzeului vor fi instalate cele necesare atelierelor de pictură pe sticlă, desen, schiţe şi pictură în aer liber, ateliere coordonate de muzeograful Iohana Brătoi.

Alte patru ateliere vor fi susţinute de specialiştii Secţiei Etnografie, coordonaţi de muzeograful Claudia Balaş. Este vorba de atelierul de caligrafie, atelierul de cusături tradiţionale, atelierul de confecţionat păpuşi din materiale textile şi de atelierul „Fantezie“. În perioada 28 august - 5 septembrie, lucrările atelierelor secţiei Etnografie se vor desfăşura într-un decor pitoresc, la secţia Chilia-Făgeţelu a muzeului, aflată în nordul judeţului Olt. Şi-au anunţat deja participarea, pentru această perioadă, mai mulţi elevi coordonaţi de profesori de la Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ din Slatina, deplasarea urmând să se realizeze, zilnic, cu un microbuz.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Brâul lui „Nea Mărin Miliardar”, piesă de rezistenţă a muzeului de la Stâna Ştefanu de pe Transalpina VIDEO

O primărie pierde o finanţare de două milioane de euro, destinată Muzeului Copilului, proiect unic în România

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite