Municipiul Slatina, de 12 ore fără apă. „Festival“ de glume pe Facebook: „E nevoie să mergem la Olt să ne spălăm?“

Municipiul Slatina, de 12 ore fără apă. „Festival“ de glume pe Facebook: „E nevoie să mergem la Olt să ne spălăm?“

Lucrătorii CAO încearcă să remedieze avaria de aproape 12 ore FOTO: CAO Olt

Locuitorii municipiului Slatina, din judeţul Olt, au rămas fără apă la robinete, luni, 6 iunie 2022, o defecţiune la o conductă veche punând probleme de aproape 12 ore.

 
UPDATE: Alimentarea cu apă a fost reluată în cursul nopţii de luni spre marţi, 6/7 iunie, Compania de Apă Olt revenind cu explicaţii despre cele întâmplate.
 

Explicaţiile companiei care a lăsat Slatina fără apă, în urma unei avarii. „Conducta era la mare adâncime“

 
Ştirea iniţială
 
Avaria s-a produs în faţa Palatului de Justiţie din Slatina, de aproape 12 ore lucrătorii Companiei de Apă Olt încercând să astupe conducta spartă. Conducta este una veche, care se afla în planul de înlocuire în cadrul unui program aflat în derulare, a explicat pentru „Adevărul“ directorul Sediului Secundar Slatina din cadrul CAO Olt, ing. Florea Raţă.
 
S-a încercat iniţial repararea conductei fără întreruperea apei în partea de sus a municipiului Slatina, însă lucrătorii nu au reuşit să ajungă, fiind nevoie ca alimentarea cu apă să se întrerupă în cele din urmă şi apa să fie pompată din zona defecţiunii, pentru acces. Pentru că instalaţia are zeci de ani, nu există posibilitatea ca alimentarea cu apă să se oprească sectorial. 
 
 La ora 20,15, Compania de Apă Olt (CAO) anunţa că remedierea avariei se va încheia şi alimentarea cu apă se va relua în jurul orei 21,00, doar că termenul nu a putut fi respectat, o nouă estimare fiind că alimentarea s-ar putea relua la miezul nopţii.
 
„SLATINA, ORA 20.15:
SE LUCREAZĂ PENTRU REMEDIEREA AVARIEI  DE PE STRADA MĂNĂSTIRII ❗️
🕙 DE PESTE 10 ORE, ECHIPELE COMPANIEI DE APĂ OLT INTERVIN ÎN ZONA PALATULUI DE JUSTIŢIE 
Estimăm că serviciul de alimentare cu apă va fi reluat, în partea de sus a Municipiului Slatina, 
în jurul orei 21.00❗️
 
S-au făcut eforturi pentru ca alimentarea cu apă să nu fie oprită şi cu atât mai mult prelungită, dar este vorba de intervenţie dificilă şi complexă.
 
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar fiind vorba de o avarie, nu am putut anunţa, din timp, această întrerupere prelungită a alimentării cu apă❗️“, au scris reprezentanţii CAO pe Facebook.
 
Firma a revenit, anunţând că din păcate intervenţia este dificilă şi că „se montează dopul de lemn pentru oprirea scurgerii de apă din conducta avariată“.
 
„Serviciul de alimentare cu apă va fi reluat, în curând, în partea de sus a Municipiului Slatina ❗️
Acum, se montează dopul de lemn pentru oprirea scurgerii de apă din conducta avariată, aflată la 10 metri adâncime.
Întregul sistem de alimentare cu apă a fost golit şi s-a realizat o săpătura la mare adâncime pentru identificarea spărturii❗️
🚱 Pe tot parcursul zilei, s-au făcut eforturi pentru ca alimentarea cu apă să nu fie oprită şi cu atât mai mult prelungită, dar, aşa cum am precizat, este vorba de intervenţie dificilă şi complexă.
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar fiind vorba de o avarie, nu am putut anunţa, din timp, această întrerupere prelungită a alimentării cu apă❗️“.
 
Muncitorii au ajuns greu în zona în care s-a produs avaria FOTO: CAO Olt
 
 
„Lucraţi încet şi grija mare!“, „Suntem de acord cu preţul mărit la apa inexistenta!“, „Atâtea ore intervenţia complexă şi ei pun dop pe lemn? Mâine o luam de la capăt?“,  „De 10 ore montaţi un dop de lemn ?????“; „E nevoie să mergem la Olt să ne spălăm“, „Ar trebui să vă dăm în judecată, nu v-ar fi ruşine, cereţi 11 lei pe metru cub să ne târâiţi apă ruginită. Ar trebui să puneţi filtre de apa la fiecare scară şi să furnizaţi apă la parametri normali, nu nămol. Ăsta e genocid curat“, „Oare vor să îl zidească pe sărmanul om ca pe Ana a lui Manole ? Ioooi, tulai Doamne! “,  „Au mai mulţi angajaţi politic in birouri unde freacă menta iar pe teren se vede concret câţi oameni au Ne duc cu vorba, că la 19.....că la 21.....Asta dovedeşte că sunt amatori, nu profesionişti! Bine că ştiu doar să mărească tarife ! Noi suntem fraierii de serviciu!“, „N-aveţi apă? Mergeţi la mici, la Căcâna, vă dă PSD!“; „Ora 10:00 a sosit/ Apa tot nu a venit/ Domnul Moţ (n. red. - primarul Slatinei),noi va rugam/ Vrem si noi sa ne spălam!!“ sunt doare câteva dintre comentarii.
 
Vă  recomandăm să citiţi şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările