Ce spune ITM despre accidentul de muncă de la Bobiceşti. Muncitorul prins sub malul de pământ este la spital

Ce spune ITM despre accidentul de muncă de la Bobiceşti. Muncitorul prins sub malul de pământ este la spital

Un bărbat de 42 ani care lucra la extinderea reţelei de canalizare din localitatea olteană Bobiceşti a fost scos, marţi, 5 iunie 2018,  de sub malul de pământ prăbuşit peste el după mai bine de patru ore. Accidentul s-a produs din cauza nerespectării normelor de protecţie a muncii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Accidentul de muncă s-a produs marţi după-amiază, 5 iunie 2018, la ora 16,30, au stabilit inspectorii de muncă. Muncitorul, un bărbat în vârstă de 42 ani, din Bobiceşti, a fost prins în şanţul săpat pentru introducerea ţevilor de canalizare, prăbuşindu-se malul de pământ care nu era asigurat, aşa cum prevăd normele de protecţie a muncii. „Cauza producerii evenimentului: neluarea măsurilor de sprijinire a pereţilor tranşeului (şanţului) săpat. S-a luat măsura sistării activităţii până la remedierea deficienţelor“, a transmis şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt, Cristian Ungureanu.

Bărbatul a fost scos de sub pământ după patru ore

Acţiunea pompierilor pentru a-l extrage pe muncitor de sub pământul prăbuşit în şanţ a fost una extrem de dificilă. Şanţul are o adâncime de peste 3 metri, iar muncitorul a fost suprins de prăbuşirea malului cu picioarele sub ţeava de canalizare. În plus, au relatat martorii, partea de jos a tranşeului este mult mai îngustă, pompierii reuşind cu greu să folosească dispozitivele din dotare. Faptul că muncitorul a fost conştient pe toată perioada intervenţiei a fost deosebit de important, acesta reuşind să-i ghideze pe salvatori şi să le indice în fiecare moment care îi este starea. Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina după ora 21,00.

Lucrarea de extindere a canalizării în comuna Bobiceşti a fost atribuită, a declarat primarul Ilie Chitez, unei asocieri de firme, liderul acestei asocieri fiind firma Vagramer Termo 2000 S.R.L., edilul neputând să precizeze angajatul cărei firme era muncitorul care a suferit accidentul de muncă.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările