Milionarul din Slatina care s-a sinucis la 60 de ani. Fost ofiţer criminalist, are în biografie un episod foarte controversat: în anii '90 a fost suspect de crimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul poliţist s-a retras din Poliţie după dosarul care a stârnit vâlvă
Fostul poliţist s-a retras din Poliţie după dosarul care a stârnit vâlvă

Omul de afaceri Gheorghe Radu (60 ani), fost poliţist, care s-a sinucis la mijlocul zilei de 10 aprilie 2019, avea în biografie un episod care a stârnit multă vâlvă în oraş.

Gheorghe Radu, cunoscut tuturor drept „Mârjacu“, nume  pe care îl poartă o parte din magazinele pe care le administra, pensiunea de la Rânca, şi cu care a fost lansat şi primul său restaurant, avea în biografie un episod controversat. Omul de afaceri a lucrat anterior în poliţie, mai întâi la ordine publică, iar în ultima parte a carierei sale de poliţist, ca ofiţer judiciarist. De ultimii ani din cariera de om a legii este legat şi un episod care a făcut să curgă multă cerneală în presa locală a acelor ani.

Concret, Gheorghe Radu a fost suspect de crimă, în anii ’90, după ce o tânără despre care se spune că ar fi fost amanta poliţistului a fost găsită moartă într-un zăvoi. Scenariul greu de crezut expus atunci era acela că femeia ar fi fost omorâtă şi abandonată într-o pădure. Poliţistul, care a făcut parte din cercul de suspecţi, fără însă să fie pus sub acuzare, a părăsit după acest episod poliţia, lansându-se în afaceri. De acest episod încă îşi aduc aminte foşti poliţişti, care vorbesc de modul suspect în care bărbatul a rămas în rândurile oamenilor legii.

„S-a scris mult atunci pe temă, cred că era mijlocul anilor ’90, în orice caz, după Revoluţie, pentru că în comunism nu ar mai fi rămas cinci minute în Poliţie, nu se permitea aşa ceva, chiar dacă era doar o suspiciune“, şi-a amintit un fost poliţist din generaţia lui Gheorghe Radu.

Omul de afaceri s-a sinucis miercuri, 10 aprilie 2019, la locuinţa sa din localitatea Nicolae Titulescu, lăsând, conform anumitor surse, şi un bilet de adio. Apropiaţii ar fi confirmat că bărbatul avea în antecedente alte câteva încercări de suicid. 

„În urma unui apel prin SNUAU 112, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Nicolae Titulescu s-au deplasat la faţa locului în vederea stabilirii împrejurărilor producerii evenimentului. Din primele verificări, se pare că un bărbat, de 60 ani, din Slatina, s-ar fi sinucis. Cadavrul nu prezenta urme vizibile de violenţă, cu excepţia şanţului din jurul gâtului, specific spânzurării. A fost solicitat medicul legist în vederea efectuării necropsiei“, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite