Mierea de albine - un deliciu miraculos

Mierea de albine - un deliciu miraculos

Specialiştii spun că mierea are proprietăţi diuretice, cicatrizante şi antibiotice

Ştiri pe aceeaşi temă

Specialiştii spun că mierea are proprietăţi diuretice, cicatrizante şi antibiotice. Ea conţine substanţe foarte utile pentru organism, printre care la loc de cinste se află vitaminele B1, B2, B3 (PP), B5, B6, C, A, B8 (H), B9, D, K. Apicultorii ştiu ce proprietăţi are fiecare tip de miere. Marius Popa, apicultor cu acte în regulă, ştie cel mai bine cât de eficientă este mierea pentru organism.
“Majoritatea specialiştilor recomandă mierea pentru efectul ei calmant, expectorant, emolient şi, mai ales, pentru că ajută la întărirea sistemului imunitar. Este foarte adevărat. De asemenea, mierea este un aliment foarte sănătos şi extrem de nutritiv pentru copiii mici, cu condiţia să nu se exagereze ponderea ei în meniu şi să nu fie introdusă în alimentaţia copilului mai mici de un an”, a spus Marius Popa.
Pe lângă acestea, specialiştii afirmă că cea mai mare calitate a mierii este cea antibacteriană şi antimicrobială datorită numărului mare de ioni metalici prezenţi. Mierea sterilizează rănile şi grăbeşte vindecarea, anihilează efectele paraziţilor, are efect antioxidant şi antitumoral.

Boli învinse cu miere

Mierea este folosită cu succes şi în curele de slăbire, ea înlocuind cu success zahărul din alimentaţia zilnică şi putând înlocui chiar şi una dintre mese. Una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a depunerilor de grăsime o reprezintă consumul zilnic a unei căni de apă în care s-a pus o lingură de oţet de mere şi una de miere.

“Consumat în fiecare dimineaţă timp de două săptămâni, preparatul astfel obţinut poate duce la pierderea între 4 şi 6 kilograme. Atenţie însă: reţeta nu trebuie repetată decât după trei luni de pauză”, afirmă Elena Sandu, medic de familie.
Printre altele, mierea regularizează tranzitul intestinal prin combaterea germenilor patogeni, are virtuţi antiseptice, vindecă iritaţiile gâtului şi poate trata mai multe boli. De exemplu, artrita poate fi combătută cu succes dacă se ia o lingură de miere ce se amestecă cu două linguri de apă caldă, la care se adaugă puţină scorţişoară. Rezultatul va fi o pastă maronie care va reduce rapid durerile. Bolnavii suferinzi de artrită pot bea o ceaşcă cu apă caldă, miere şi scorţişoară de două ori pe zi, preferabil dimineaţa şi seara. Dacă se consumă miere în amestec cu scorţişoară înainte de masă, atunci pot fi uşor digerate şi cele mai grele mâncăruri. Alt tratament pentru durerile de stomac constă în amestecarea unei linguriţe de miere cu o jumătate de linguriţă de suc de lămâie într-un pahar de apă caldă, amestecul urmând a se bea pe stomacul gol.
Durerile de cap pot fi ele învinse cu miere dacă se amestecă o linguriţă de miere într-un pahar cu apă călduţă pe jumătate plin. Procesul poate fi repetat după 20 de minute dacă durerea persistă. Mierea amestecată cu puţin orez fiert este benefică pentru tratarea paraliziei faciale parţiale, iar consumul unei linguriţe de miere amestecată cu un sfert de linguriţă de scorţişoară ajuta la tratarea tusei cronice şi la curăţirea sinusului. În acelaşi scop puteţi face un amestec de whisky, miere şi suc de lămâie. Nu în ultimul rând, este bine de ştiut că respiraţia rău mirositoare poate fi combătută prin efectuarea în fiecare dimineaţă a unei gargare cu miere şi scorţişoară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: