Mesaje dure în presa din Italia, după ce o româncă a fost arsă de vie de soţul italian: „Se numea Violeta Senchiu. De ce Salvini nu spune nimic despre ea?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Româncă (dreapta) şi soţul italian care a ucis-o FOTO: www.nextquotidiano.it
Româncă (dreapta) şi soţul italian care a ucis-o FOTO: www.nextquotidiano.it

Mai mulţi jurnalişti din Italia au reacţionat dur după ce o femeie în vârstă de 32 ani, de naţionalitate română, a murit în chinuri groaznice, pe patul de spital, soţul italian, în vârstă de 48 ani, dându-i foc în locuinţă.

Fapta oribilă s-a petrecut în 3 noiembrie 2018, în localitatea italiană Sala Consilina, pe 4 noiembrie venind vestea că femeia, care avea trei copii, cel mai mic fiind chiar fiul italianului, s-a stins în chinuri groaznice la spital.

„Gimino Chirichella, în vârstă de 48 de ani a premeditat crima. Deşi erau certaţi, bărbatul a mers la Violeta în apartament, însă înainte a trecut pe la o benzinărie unde a umplut două canistre cu benzină, după care a mers în locuinţa femeii. A deschis uşa casei şi s-a dus în camera unde se afla românca noastră, a turnat benzină pe podea, apoi a dat foc, declanşând un incendiu puternic în apartament. Violeta şi-a dat sufletul după câteva ore la spital în chinuri groaznice din cauza arsurilor suferite.

În momentul incidentului, Violeta era acasă, cu partenerul său, un bărbat italian de 48 de ani din Sala Consilina, care a fost arestat în baza acuzaţiei de crimă. Din primele declaraţii ale autorităţilor, se pare că bărbatul a fost cel care a provocat incendiul cu intenţia de a-i da foc conaţionalei noastre. Bărbatul ar fi turnat pe podeaua casei două canistre de benzină“, relata publicaţia de limbă română Rotalianul, citând surse din presa italiană.

Aceeaşi publicaţie a informat astăzi că mai mulţi jurnalişti italieni s-au revoltat pentru că, după comiterea faptei, autorităţile italiene nu l-au condamnat la fel de ferm pe autor cum s-a întâmplat în cazurile de agresiune cu autori de altă naţionalitate. Direct vizat de critici este vicepremierul Italian Matteo Salvini.

Jurnalista RAI Valeria Collevecchio a postat, conform Rotalianul, următorul mesaj: „Se numea Violeta Senchiu. Era româncă. Avea 32 de ani. Avea şi trei copii. Partenerul său, un italian, da, da, un italian, din cei care sunt „înaintea tuturor” (referire la espresia utilizată de Matteo Salvini în campania electorală: „Prima gli italiani” – n.r.) i-a dat foc, a ars-o de vie cu trei canistre de benzină. A murit după ore de suferinţă insuportabilă. Nu există articole de investigaţie prin ziare. Nicio echipă de televiziune nu a mers la faţa locului, la Sala Consilina, unde a avut loc crima. Nici o floare adusă de vreun ministru. Niciun tweet. Niciun marş al organizaţiei Forza Nuova“.

Un alt jurnalist remarcă, pe left.it, citat tot de publicaţia românilor din Italia, Rotalianul, aceeaşi atitudine condamnabilă: „Nu sunt flori în faţa casei unde a fost ucisă Violeta, doar două sticle cu apă folosite pentru a-i uşura durerea în timp ce se aştepta ambulanţa şi o lumânare. O lumânare care nu a fost niciodată aprinsă. Ştirile din acea zi s-au încheiat în linişte: o întrerupere de electricitate, un furt dintr-o gară, un accident, o femeie arsă. Nimic - marşuri dedicate Violetei, nici discuţii ideologice în TV pe tema violenţei împotriva femeilor, nici exteriorizări publice a durerii subite de comunitate în urma tragediei. Un singur lucru este sigur: sunt femei care continuă să fie ucise! (…) La urma urmei, dacă ar fi rămas în ţara ei, nu i s-ar fi întâmplat nimic. E vina ei, nu-i aşa?”, scrie Giulio Cavalli, pe site-ul left.it, în timp ce alţi italieni îşi amintesc şi ei de replicile dure ale politicianului Matteo Salvini rostite cu alte ocazii, dar absente în acest caz.

„Se numea Violeta Senchiu. De ce Salvini nu spune nimic despre ea?”, se întreabă jurnaliştii site-ului itialian, citat de Rotalianul, amintindu-şi totodată că în cazul bărbatului român care a violat o femeie la Florenţa, în luna septembrie a acestui an, Matteo Salvini spunea: „O bestie, trebuie castrat!”, iar despre violenţele pe care un tânăr egiptean în vârstă de 20 de ani le-a făcut împotriva unui femei de 52 de ani din Grosseto, Salvini cerea: „o pedeapsă exemplară şi apoi expulzarea” deoarece „unii viermi trebuie să înţeleagă că distracţia s-a terminat!”. „Anumiţi viermi, nu toţi. Doar cei de origine străină?“, este concluzia celor impresionaţi cu adevărat de drama româncei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite