Medicul-şef al CJAS Olt, suspendat din funcţie. Ortanţa Ciobanu va sta acasă până la o sentinţă finală în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul-şef al CJAS Olt ocupa funcţia prin concurs.
Medicul-şef al CJAS Olt ocupa funcţia prin concurs.

Ortanţa Ciobanu a fost trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, şeful CJAS Olt luând decizia suspendării acesteia din funcţie până la soluţionarea cazului în instanţă.

Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa, în primele zile ale acestui an, că Ortanţa Cioabanu, director executiv-adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Olt la data faptelor (şi până în prezent) a fost trimisă în judecată, fiind acuzată de luare de mită (opt acte materiale) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Faptele se petreceau în 2012, când, în calitate de îndrumător de lucrări la Şcoala Postliceală Sanitară Slatina, pentru examenul din  sesiunea august 2012 le-a predat contra-cost elevilor săi lucrările. În acel dosar au fost de asemenea cercetate şi ulterior trimise în judecată alte cadre didactice ale şcolii, profesori şi medici (Cornelia Liliana Filişanu – directorul de la acea dată, Sanda Naiden, Aglaia Micli, Georgel Filip, Emilia Bărănescu, Marian Spiridon, Maria Viorica Berinde, Angelica Lavinia Sbora, Gigi Zamfir, Angela Ciolca, Lygia Monica Moisescu, Iuliana Lucaci-Hideg şi Maria Răduţă), acuzate că au luat bani pentru a asigura elevilor obţinerea fără probleme a  Certificatului de Competenţe Profesionale Nivel III avansat în sesiunile iulie şi august 2012. Cioabanu, deţinând şi funcţie de conducere într-o instituţie publică, a fost în continuare cercetată de DNA, cauza sa fiind disjunsă.

În timpul cercetătorilor, au mai spus procurorii, încercând să justifice sumele primite de la elevi (în total 2.300 de lei), medicul-şef al CJAS a prezentat mai multe chitanţe, motivând că o parte dintre elevi au beneficiat, de fapt, de servicii la cabinetul individual al medicului.  „ Inculpata Ciobanu Ortanţa a falsificat 6 facturi şi chitanţele aferente, în care a atestat, în mod nereal, faptul că ar fi primit sumele de câte 300 lei de la trei eleve pentru acordarea de consultanţă în cadrul Cabinetului individual de psihologie „Ciobanu Ortanţa”. La data de 25 aprilie 2013, înscrisurile respective au fost prezentate organelor judiciare cu ocazia audierii sale în calitate de învinuit în dosarul respectiv“, menţionau procurorii DNA - Serviciul Teritorial Dolj în referat.

Suspendarea, motivată de prevederile Legii 188 din 1999 privind statutul funcţionarilor publici, operează începând de ieri, 7 ianuarie, până la obţinerea unei sentinţe definitive. Plecarea din funcţia de medic-şef înseamnă, de altfel, părăsirea instituţiei pentru medicul Ortanţa Ciobanu, care ocupa postul de conducere prin concurs.

Citiţi şi: Ortanţa Ciobanu, directorul medical al CAS Olt, trimisă în judecată de DNA. Este acuzată că a vândut lucrări elevilor de la Postliceala Sanitară

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite