Mărturia criminalului din Caracal despre Luiza: ar fi violat-o timp de trei luni şi i-a aruncat cadavrul în Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Dincă a mărturisit anchetatorilor în timpul nopţii că, după ce a violat-o pe Luiza timp de trei luni, a ucis-o şi a aruncat trupul în Dunăre.

UPDATE 15.55 Investigatorii merg împreună cu criminalul Gheorghe Dincă în localitatea Corabia, pe malul Dunării, unde Gheorghe Dincă ar fi spus la interogatoriu că a aruncat cadavrul Luizei Melencu.

UPDATE 14.35 Criminalul Gheorghe Dincă a fost scos de arest şi ar urma să fie transportat în următoarele ore pe traseul Barajul Stoeneşti - Izbiceni - Corabia. Primele două localităţi sunt puncte pe râul Olt, iar Corabia e o localitate pe malul Dunării. Cel mai probabil, reconstituirea are legătură cu locurile indicate de criminal ca fiind zonele în care a aruncat cadavrul Luizei.

Surse din ancheta crimelor din Caracal au dezvăluit pentru „Adevărul“ ce au reuşit anchetatorii să afle de la criminalul din Caracal în timpul audierilor din noaptea de duminică spre luni, 29 iulie. 

Gheorghe Dincă a declarat la interogatoriu cum a ucis-o pe Luiza Melencu, adolescenta din satul doljean Radomir dispărută pe 14 aprilie 2019. Criminalul a spus că a răpit-o la ocazie, a violat-o timp de trei luni, apoi a ucis-o şi i-a aruncat cadavrul fie în Dunăre, fie în râul Olt. Potrivit surselor din anchetă, Dincă ar fi declarat că a luat decizia s-o ucidă pe Luiza la jumătatea lunii iulie, după ce-ar fi aflat că dosarul dispariţiei fetei a fost preluat de DIICOT.

Oamenii legii au descoperit în curtea casei lui Dincă din Caracal probe ADN despre care bănuiesc că sunt ale altei victime, putând fi ale Luizei, urmând ca testele să lămurească acest aspect.

CITEŞTE ŞI Crimele din Caracal. Şeful STS şi-a dat demisia

Potrivit unor alte surse implicate în anchetă, procurorii DIICOT au făcut demersuri în dimineaţa zilei de 29 iulie pentru a-l scoate din arest pe Gheorghe Dincă şi a-l transporta sub escortă în zona Barajului de la Stoeneşti, un baraj pe Olt, aflat la o distanţă de aproximativ 14 kilometri de Caracal, locul care ar fi fost indicat de criminal în timpul audierilor drept zona în care a aruncat cadavrul Luizei. Alte surse din anchetă arată că criminalul ar fi indicat drept loc în care a aruncat cadavrul zona Izlaz, aflată la 40 de kilometri de Caracal, acolo unde râul Olt se varsă în Dunăre.

Din cauză că Dincă a contestat măsura arestului preventiv, procurorii DIICOT trebuie să aştepte până la soluţionarea judecătorească a contestaţiei înainte de a-l putea scoate din arest. Se estimează că poliţiştii vor pleca cu suspectul în zona Stoeneşti sau Izalz în jurul orei 14.00, pentru a încerca să recupereze cadavrul Luizei.

Luiza Melencu a dispărut la mijlocul lunii aprilie, după ce a spus familiei că merge la Caracal pentru a scoate bani de la bancomat. Mama fetei era plecată la muncă în străinătate, iar fata locuia cu bunicii. Mătuşa Luizei a declarat că a doua zi de la dispariţia fetei bunicul acesteia a primit un telefon de la un bărbat care i-a spus să stea liniştit că fata este bine.

Întoarsă din străinătate, mama fetei a declarat că a făcut demersuri ca dosarul să fie preluat de DIICOT pentru că poliţiştii din Coşoveni nu aveau nicio pistă şi i-au tot spus că tânăra ar putea fi plecată cu un iubit.
 

„Întâi am mers la Coşoveni. După două luni ne-am dus la DIICOT Craiova, eu am contactat o avocată şi m-am dus personal la Craiova şi apoi DIICOT-ul a preluat cazul. Dânşii au spus că m-am dus cam târziu, în iunie, deja trecuseră două luni şi jumătate de când dispăruse Luiza, de pe 14 aprilie. M-am dus cam târziu, nu ştiam despre ce e vorba, nu cunoşteam procedurile”, susţine mama.

Imagine indisponibilă

Potrivit acesteia, poliţiştii din Coşoveni ar fi spus că Luiza: „Este majoră, are 18 ani, putea să fi plecat cu vreun iubit, asta au zis cei de la Coşoveni. Repetau întruna, până când am dus cazul la DIICOT, că a plecat cu un Făt-Frumos. Nu numai o dată au spus că are are 18 ani, e majoră. Acum au tratat (cu seriozitate n.r.), de când s-a întâmplat cu Alexandra”.

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis vineri, pe 15 aprilie 2019, poliţiştii din Dioşti au fost sesizaţi de o persoană de sex masculin din comună, cu privire la faptul că nepoata sa (Mihaela Luiza Melencu – n.r.), în vârstă de 18 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu către municipiul Caracal şi nu a mai revenit.

La 18 aprilie, Secţia 4 Poliţie Rurală Coşoveni a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, iar pe 30 mai, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus declinarea dosarului către DIICOT – ST Craiova, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, având în vedere că bunicul fetei a fost contactat telefonic, în datele de 15 aprilie şi 19 aprilie, de către persoane necunoscute, care i-au comunicat că fata nu mai doreşte să se întoarcă acasă, fiind pe teritoriul Elveţiei.

Ulterior, în data de 6 iunie, DIICOT Craiova a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, raportat la împrejurările cauzei, la modul şi mijloacele de săvârşire, la datele personale ale victimei, la locul de unde fuseseră iniţiate apeluri telefonice către familia victimei, considerându-se că sunt indicii temeinice de recrutare a victimei prin răpire/constrângere în scopul exploatării sexuale.

Pe aceeaşi temă:

CTP, despre reacţia autorităţilor: „I-a durut fix în pix pe toţi“. Despre atitudinea şefului STS: „Dă-l în morţii mă-sii de cetăţean!“

Numai veşti bune pentru criminalul de la Caracal

Cum arată „Casa Groazei“ din Caracal şi cu cât voia Popicu să o vândă. „Şapte camere pline cu fiare şi multe, multe haine de femeie“ FOTO

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite