Managerul Spitalului Slatina a cerut închiderea secţiei Chirurgie. Patru pacienţi şi 12 angajaţi, printre care şi un medic, au COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
biblioteca sju slatina

Direcţia de Sănătate Publică Olt trebuie să decidă dacă închide secţia Chirurgie Generală a SJU Slatina, managerul spitalului cerând această măsură după testele pozitive constatate în cazul a patru pacienţi şi 12 cadre medicale.

Patru pacienţi internaţi la Chirurgie Generală în spitalul de la Slatina au fost depistaţi pozitiv, fiind transferaţi la două spitale care tratează patologie COVID-19. În urma depistării acestora a fost testat însă şi personalul secţiei, 12 angajaţi fiind depistaţi pozitiv, situaţie care a impus solicitarea de închidere a secţiei. Este vorba de un medic, ceilalţi 11 fiiind asistenţi medicali, infirmieri şi un brancardier. Ar fi nevoie de aproximativ 14 zile pentru o dezinfecţie eficientă a secţiei, astfel încât să fie eliminat riscul de infecţie cu SARS-CoV-2, ca urmare a episodului actual, după această perioadă putând fi reluată activitatea.

„Am solicitat DSP Olt suspendarea activităţii Secţiei de Chirurgie generală, cu excepţia gărzilor care să trateze urgenţele majore, ca urmare a pozitivării în ultimele 7 zile a 12 angajati ai sectiei Chirurgie generală. 10 angajati sunt asimptomatici şi au fost testaţi ca urmare a contactului direct în ultimele două săptămâni cu 4 pacienţi ai Sectiei chirurgie generală, testati pozitiv în programul de screening al SJU Slatina , chiar dacă erau asimptomatici“, a declarat managerul SJU Slatina, Cătălin Rotea.

La acest moment în cadrul secţiei Chirurgie Generală mai sunt internaţi 20 pacienţi, cu teste negative, pentru care trebuie să se adopte o decizie, fie cea de transfer, fie cea de a fi trataţi până la vindecare la Slatina, medicii epidemiologi ai DSP Olt urmând să decidă şi să propună soluţia Comandamentului Judeţean. 

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina tratează în secţia Boli Infecţioase, într-o clădire separată, pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, cu forme uşoare şi medii de boală, în acelaşi timp rămânând deschis pe toată perioada pandemiei pentru pacienţii non-COVID-19, chiar dacă în prima lună de la declanşarea pandemiei au fost restrânse internările, punându-se accent pe urgenţe.

O situaţie similară celei de la Chirurgie Generală s-a înregistrat la începutul lunii iunie la Chirurgie Plastică, unde pornind de la un pacient infectat cu COVID-19 mai multe cadre medicale ale secţiei, dar şi pacienţi, s-au infectat la rândul lor şi a fost nevoie de suspendarea activităţii secţiei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite