Mama primarului Slatinei, judecătoarea Mariana Sofia Moţ, propusă secretar de stat în Ministerul Justiţiei

Mama primarului Slatinei, judecătoarea Mariana Sofia Moţ, propusă secretar de stat în Ministerul Justiţiei

Sofia Moţ a fost detaşată la Ministerul Justiţiei de la Curtea de Apel Craiova FOTO: Adevărul

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, care a câştigat mandatul de deputat de pe listele PSD Olt, a declarat astăzi pentru Mediafax că i-a propus pe Mariana Moţ, Oana Hăineală şi Constantin Sima secretari de stat în cadrul ministerului.

Tot astăzi, Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicităţii un comunicat prin care confirmă detaşarea în cadrul ministerului a judecătoarei Sofia Moţ, pentru trei ani. 

„În şedinţa de azi, 11 ianuarie 2017, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât detaşarea în cadrul Ministerului Justiţiei a doamnei SOFIA MARIANA MOŢ, judecător la Curtea de Apel Craiova, pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 11.01.2017.

La solicitarea Secţiei pentru judecători s-a procedat la audierea în şedinţă, în regim de videoconferinţă, a doamnei judecător SOFIA MARIANA MOŢ.“, se menţionează în comunicatul CSM.

Sofia Mariana Moţ, mama primarului Slatinei, Emil Moţ (fost deputat), este cunoscută drept o apropiată a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, vicepreşedinte PSD, în prezent senator aflat la primul mandat şi cel care a figurat, înainte de 1 ianuarie 2017, printre propunerile de ministru al Agriculturii.

Şi alţi olteni s-ar pregăti, conform anumitor surse, de numiri pe funcţii de secretar de stat în diverse ministere. Emil Albotă, proaspăt înregimentat în PSD, eliberat în toamna trecută din funcţia deţinută în cadrul Ministerului Educaţiei, ar urma să revină pe un post de secretar de stat. Şi Corina Sulger, consilier judeţean PSD şi candidat pe lista pentru Senat, ar putea ocupa o funcţie în ministerul Energiei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările