Magistraţii Judecătoriei Slatina au suspendat activitatea

Magistraţii Judecătoriei Slatina au suspendat activitatea

În cursul acestei săptămâni judecătorii slătineni au protestat pe treptele instituţiei FOTO: Alina Mitran

Conform hotărârii adoptate la începutul săptămânii, la Judecătoria Slatina se suspendă, de astăzi, activitatea, având în vedere că nimic din ce au solicitat magistraţii nu a fost luat încă în discuţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătorii din cadrul instanţei slătinene au hotărât în 25 februarie 2019 ca până la 1 martie să protesteze începând cu o oră mai târziu şedinţele de judecată, iar din 1 martie, dacă revendicările lor rămân fără ecou, să suspende activitatea, asigurând doar urgenţele. Totodată, de marţi, 26 februarie 2019, timp de o jumătate de oră, judecătorii au protestat pe scările instituţiei purtând mesaje de tipul „Justiţia rămâne independentă“.

 De astăzi, judecătorii nu mai intră în sală de judecată dacă dosarele nu reprezintă urgenţă. Luni, 4 martie, judecătorii din cadrul Judecătoriei Slatina se vor întruni din nou în Adunarea Generală, pentru a stabili pe ce perioadă îşi vor manifesta astfel protestul.

O formă de protest la fel de radicală au adoptat şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia, care de asemeni au suspendat, de miercuri, activitatea curentă, asingurând, ca şi judecătorii, acţiunile în cauzele urgente.

Magistraţii îşi manifestă astfel dezacordul faţă de modificările aduse legilor justiţiei prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 7/2019, solicitând renunţarea la toate aceste prevederi, poziţie adoptată, de altfel, şi de Consiliul Superior al Magistraturii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: