Magistraţii continuă protestul extrem. Cauzele care se judecă la Judecătoria Slatina, amânate

Magistraţii continuă protestul extrem. Cauzele care se judecă la Judecătoria Slatina, amânate

Judecătorii slătineni au protestat şi săptămâna trecută pe treptele instituţiei FOTO: Alina Mitran

Magistraţii Judecătoriei Slatina continuă protestul, cerând abrogarea prevederilor Ordonanţei 7/2019, şi în această săptămână.

Întruniţi, luni, 4 martie 2019, în Adunarea Generală, judecătorii instanţei slătinene au hotărât ca şi şedinţele de judecată programate în pertioada 4-8 martie 2019 să fie amânate. 

„Judecătorii din cadrul Judecătoriei Slatina au hotărât în data de 04.03.2019 să îşi manifeste în continuare dezacordul cu privire la o parte din modificările aduse legilor justiţiei prin O.U.G. nr. 7/2019, apreciind că acestea pot afecta în mod grav independenţa justiţiei.

În acest sens, cu excepţia cauzelor urgente, toate cauzele care au termen de judecată în perioada 05.03.2019 – 08.03.2019 vor fi amânate, iar între orele 14:00 – 14:15, judecătorii din cadrul instanţei vor ieşi în curtea instituţiei purtând mesaje scrise de susţinere a independenţei justiţiei.“, este mesajul postat pe pagina instanţei.

Judecătorii slătineni se află în a doua săptămână de protest. În cursul săptămânii trecute şedinţâele de judecată au început cu o oră mai târziu, iar de vineri, 1 martie 2019, activitatea de judecată, cu excepţia cauzelor urgente, a fost suspendată. Judecătorii cer ca prevederile ordonanţei prin care s-au adus modificări ale legilor justiţiei, cele mai multe dintre aceste modificări de natură să afecteze independenţa magistraţilor, să fie abrogate.

Activitatea este suspendată, cu excepţia urgenţelor, tot de săptămâna trecută, şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia, procurorii acestei unităţi de parchet urmând să se întâlnească şi să hotărască asupra formelor de protest pe care le adoptă în continuare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: