VIDEO Lupta cu nămeţii în sudul ţării. „Stă raba înţepenită de la ora 3:00, din cauza şoferilor indisciplinaţi. N-am avut niciodată atâtea utilaje pe drumuri“

VIDEO Lupta cu nămeţii în sudul ţării. „Stă raba înţepenită de la ora 3:00, din cauza şoferilor indisciplinaţi. N-am avut niciodată atâtea utilaje pe drumuri“

Pe drumurile din Olt stratul de zăpadă este considerabil

Mai multe tronsoane de drum din judeţul Olt sunt înzăpezite, drumarii făcând eforturi să le redea circulaţiei. Vântul viscoleşte în continuare zăpada.

Ştiri pe aceeaşi temăDrumarii din judeţul Olt, care n-au avut ocazia, în iarna pe care o credeam trecută, să scoată utilajele din bază, sunt de câteva ore în teren. Mai multe tronsoane de drum judeţean sunt înzăpezite, iar viscolul aşterne aproape instantaneu zăpada în urma utilajelor, judeţul Olt fiind sub atenţionare Cod Portocaliu de viscol, valabilă până miercuri, ora 10,00.

 
Directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Olt, Cornel Motoi, spune că se acţionează cu foarte multe utilaje, mai multe decât altădată, dar că vântul puternic face efortul drumarilor aproape zadarnic. În plus, noaptea trecută mai mulţi şoferi s-ar fi aventurat pe şosele, deşi, conform ordonanţei militare, nu aveau voie să circule, şi au rămas cu maşinile în zăpadă.
 
„Avem probleme, în sudul judeţului, între Redea şi valea Soarelui. A rămas raba înţepenită din cauza indisciplinei şoferilor, care până la ora 6,00 n-aveau voie să circule. Şi stă raba de la ora 3,00 înţepenită acolo, din cauza lor. E un utilaj cu material şi lama, să cureţe drumul. N-a putut să cureţe drumul din cauza şoferilor indisciplinaţi. Acelaşi lucru s-a-ntâmplat între Coteana şi Brebeni, tot şoferi indisciplinaţi, au venit pe la 3,00-4,00, când or fi venit, au dat de dunele de zăpadă şi raba n-a putut să mai treacă. La câmp suflă foarte-foarte tare vântul, în urma utilajelor se pune zăpada la loc. Merg în continuare utilajele, n-am avut niciodată atâtea. O facem, ce pot să fac?! Pot să las drumuriole închise?! Le întreţin, suntem pe ele“, a declarat Motoi, pentru Adevărul.
La ora 6,30, pe şapte tronsoane de drum judeţean din Olt drumarii întâmpinau probleme, circulaţia fiind întreruptă. Un autobuz a rămas blocat în zăpadă în apropiere de Slatina, pe drumul dintre Milcov Deal şi Ulmeni, şapte persoane, trei femei şi patru bărbaţi, fiind preluate de către pompieri şi aduse la Slatina.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: