Luptă grea între fiul şi vărul fostului primar, sub scutul de la Deveselu. „Mie mi-a zis să-i iau locul... Ba mie!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nepotul Marius Aliman  şi unchiul Nicolae Dobre, contracandidaţi la alegerile pentru Primăria Deveselu
Nepotul Marius Aliman  şi unchiul Nicolae Dobre, contracandidaţi la alegerile pentru Primăria Deveselu

Comuna Deveselu a ajuns în presa internaţională nu numai pentru scutul antirachetă ci şi pentru că oamenii au ales primar un om care decedase. Povestea alegerilor de dumincă are şi ea toate şansele să fie la fel de mediatizată peste hotare.

Localnicii din Deveselu se pregătesc din nou de alegeri. Oamenii au mers la vot în număr mare şi anul trecut chiar dacă Ion Aliman, cel care candida pentru a treia oară pentru funcţia de primar, a murit răpus de Covid. "Îl iubim, domne. Tot pe el îl vrem primar. L-am votat chiar şi mort să vadă cât l-am respectat", spuneau la vremea respectivă mulţi dintre localnici. 63% dintre cei care s-au prezentat atunci la urne au pus ştampila pe candidatul decedat.

Cum votul oamenilor nu putea fi validat, toată lumea ştia că la Deveselu vor fi din nou alegeri. "Voi candida pentru că toate proiectele demarate de Ion Aliman trebuie continuate. PSD va câştiga alegerile în Deveselu pentru că aşa şi-a dorit Ion Aliman", spunea la vremea respectivă Nicolae Dobre, viceprimarul comunei Deveselu. 

Dobre era, de fapt, vărul primarului Aliman. Fusese lângă acesta tot timpul. Chiar şi atunci când Ion Aliman a spus că a trecut la PNL, că va candida pentru al treilea mandat din partea acestei formaţiuni politice, dar fix cu o zi înainte de a-şi depune candidatura, a trecut înapoi la PSD.

Aşa că scenariul părea bine pus la punct. Cel care a stricat toate înţelegerile pare să fie, însă, chiar fiul lui Ion Aliman. Marius Iulian Aliman, unicul fiu. După scurt timp de la moartea tatălui, acesta s-a hotărât şi el să candideze din partea PNL. Pentru că la PSD nu mai era loc.

Cum se folosesc fiul şi vărul de "dorinţa" lui Aliman

"Mie mi-a zis să-i iau locul... Ba mie mi-a zis". asta susţin cu câteva zile înainte de alegeri cei doi candidaţi. 

Vărul Dobre, fost poştaş,  susţine că Ion Aliman i-ar fi spus cu limbă de moarte că pe el îl vrea în locul său dacă se va întâmpla ceva rău. "Mi-a spus de mai multe ori să nu cumva să mă las, dacă el nu va mai fi eu să fiu cel care să continui toate proiectele pentru că noi împreună le-am făcut. Chiar şi cei din organizaţia PSD ştiu foarte bine asta", susţine Nicu Dobre.

La rândul său, Marius Aliman, acum căpitan şef în Portul Corabia, susţine că el ar fi fost favoritul. "Cred că presimţea că va muri şi când vorbeam cu el, când îi duceam medicamentele mi-a spus foarte clar să am grijă de familie şi de oamenii din Deveselu, să nu-i las, să lupt pentru ei aşa cum a făcut el atâţia şi atâţia ani", a declarat fiul fostului primar.

Nimeni nu va şti vreodată cine spune adevărul. 

Nepotul şi unchiul spun lucruri total diferite şi atunci când sunt întrebaţi de ce nu s-au înţeles să meargă împreună pe drumul spre Primăria Deveselu.

"Eu m-am dus şi i-am spus clar de ce vreau să candidez. I-am spus că tatăl meu îşi dorea să fac asta. Unchiul meu m-a luat în braţe când a auzit, a zis că se bucură. După câteva zile, însă, s-a răzgândit. A zis că el vrea în continuare să candideze. Sfătuit, probabil, de cineva", a declarat Marius Aliman.

"Nu e adevărat. Mi-a spus că vrea să candideze pentru că aşa l-a visat el pe Ion Aliman. Că i-a apărut în vis şi i-a zis că vrea să fie primar. Eu nu-l înţeleg. Nu a avut niciodată de-a face cu politica, nu-i cunoaşte pe oameni, nu ştie ce nevoi au. Chiar nu-l înţeleg", a spus la rândul său Nicolae Dobre.

„Hai, bre, să-i votăm pe amândoi, să nu se mai certe"

Părerile localnicilor din Deveselu sunt împărţite. Unii spun că Aliman fiul e prea tânăr şi nu ştie el cum e cu agricultura şi cu asfaltarea, alţii susţin că Nicolae Dobre nu ar fi bun pentru că nu ar fi făcut nimic pentru comunitate de când Ion Aliman a murit şi a preluat interimatul.

"Băiatul bietului Aliman o fi bun, domne, dar e tânăr. Nu ştie el ce ne trebuie nouă, nu ştie el cum stă treaba prin Deveselu. Ăsta, vicele, e de-al nostru, el ştie, ne ajută, a învăţat cum merge treaba de la Aliman", au declarat unii săteni.

"Nicu să stea în banca lui şi să ne lase că nu a demonstrat nimic până acum. De când a murit domnul Aliman nu a făcut nimic, nimic, şi au trecut atâtea luni. Să-l lase pe copil că e sânge din sângele domnului Aliman. E un tânăr serios şi cu caracter", au declarat alţi săteni.

În Deveselu există şi oameni care-şi fac cruce când văd cum au ajuns să se vorbească pe la spate unchiul cu nepotul. "Hai, bre, să-i votăm pe amândoi, să nu se mai certe. Ce atâta tevatură. Ce naiba, că tot la ei în familie rămâne Primăria. Să ia unul ciolanul mai mare şi celălalt pe ăla puţin mai mic. Sau o fi vreun troc de-al lor? Hai, bă, să ne certăm şi după vedem noi cum facem rocada", au comentat alţi localnici.

Nicolae Dobre a fost poştaş, iar Marius Aliman este căpital şef în Portul Corabia. Alături de cei doi au mai intrat in lupta pentru primăria comunei Deveselu alţi 5 candidaţi.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Judecătorul din cazul Vanghelie, uimit de „abilitatea” acestuia de „fidelizare a mituitorului”

O maşină a explodat pe o stradă din Bucureşti. În autoturism erau doi tineri, unul este în stop cardio-respirator

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite