VIDEO  “Look” nou la scuarul Spitalului Judeţean Slatina

VIDEO  “Look” nou
la scuarul Spitalului Judeţean Slatina

Imagine cu noul scuar al Spitalului Judeţean Slatina    (FOTO: Mugurel Manea)

După o lună şi jumătate de lucrări, scuarul din faţa Spitalului Judeţean Slatina a căpătat un nou aspect – unul civilizat, pentru prima dată de la inaugurarea unităţii sanitare la începutul anilor 1970. Gardul vechi din ciment şi sârmă cu ţepi de fier a dispărut din peisaj şi, în locul său, a apărut un spaţiu delimitat simbolic de un gazon verde îngrijit şi câteva statui.

Ştiri pe aceeaşi temă

Slătinenii care, în timpul weekend-ului, au avut drum, întâmplător sau nu, prin faţa Spitalului Judeţean din Slatina, nu au putut să nu observe schimbarea semnificativ în bine a scuarului din faţa unităţii sanitare etalon a Oltului. După ce, la finele lunii iulie, a fost pus la pământ vechiul gard din ciment şi sârmă prevăzut cu ţepi de fier ridicat în “Epoca de Aur”, acum, imaginea perimetrului este reprezentată de un alt gard - de data aceasta însă unul simbolic. 

Spaţiul verde din zonă a fost reamenajat, au dispărut tufişurile, iar în locul lor au fost “plantate” câteva statui, precum şi un bust al lui Cupeţu Ionaşcu (1725-1797), întemeietorul Spitalului Slatina, clădire demolată pentru a fi ridicată aici actuala unitate sanitară. Din motive greu de înţeles, prenumele acestuia nu a fost trecut integral pe placa de marmură albă de pe frontispiciul din ciment, ci doar iniţiala sa şi anul inaugurării Spitalului Slatina ridicat la iniţiativa lui Ionaşcu - 1792.

În aceeaşi zonă din faţa clădirii Spitalului Judeţean Slatina au apărut, în centru, două alei-vecine pietonale pentru pacienţi şi nu numai, precum şi o cabină unde, cel mai probabil, va fi amplasat un gardian. În peisaj au apărut şi stâlpişori de iluminat ce-i imită pe cei ”solari”.

De asemenea, în acelaşi perimetru tronează acum un bloc de ciment din plăci de granit de culoare neagră unde, în zilele următoare, vor fi montate literele ce compun numele spitalului. Întregul proiect a reprezentat 190.000 lei, bani de la Consiliul Judeţean şi Primăria Slatina.

”Reamenajarea scuarului din faţa Spitalului Judeţean Slatina a fost o lucrare necesară deoarece în acel perimetru nu se mai operaseră modificări de structură de la deschiderea acestui spital prin anii ’70. Acum, după cum se poate observa, imaginea zonei s-a schimbat total, iar lucrurile nu se vor opri aici. Până la finalul acestuian sper să putem finaliza şi licitaţia de termoizolare a corpului principal al unităţii sanitare pentru ca lucrările să poată demara în primăvara viitoare. În acest interval, adică până la finele anului curent, vom începe şi reabilitarea şi modernizarea secţiilor Pediatrie şi Obstetrică-Ginecologie din Blocul Materno-Infantil”, a afirmat dr. Andrei Iordache, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina.

Locuitorii urbei care, în acest weekend, au avut drum în zona spitalului slătinean, au rămas plăcut impresionaţi de noul aspect al zonei din faţa unităţii sanitare. 

“Arată frumos, nu poţi să spui altfel. Ce mă surprinde cel mai plăcut sunt statuile acestea pe care cred că le-am mai văzut prin oraş înainte de 1990 şi care, deodată, au dispărut. Chiar mă întrebam ce s-a întâmplat cu ele, dar mă bucur că au scoase iar la lumină de unde au fost ascunse. Acest lucru trebuia făcut mai demult deoarece oraşul suferă la capitolul acesta. Oricum, li s-a găsit un loc potrivit şi arată ca noi, este frumos”, este de părere Elena Dumitrescu din Slatina.

Vă mai recomandăm pe acelaşi subiect:

VIDEO  Gardul de sârmă din ”Epoca de Aur” de la Spitalul Judeţean Slatina a fost pus la pământ

VIDEO  Începe demolarea gardului comunist de la Spitalul Judeţean din Slatina

VIDEO  Gardul comunist al Spitalului Judeţean din Slatina va fi demolat

FOTO+VIDEO  Noua secţie Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina, inaugurată în Ajunul Crăciunului

Spitalul Judeţean Slatina se modernizează, dar nu scapă de imaginea scandalurilor de malpraxis

O nouă acuzaţie de malpraxis la Spitalul Judeţean din Slatina: copil de patru ani rămas paralizat de o mână

FOTO  Secţia de terapie intensivă pentru bebeluşi de la Spitalul Judeţean Slatina se lasă aşteptată

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările