Livrări la domiciliu pentru vârstnici, prin reţeaua organizată de primărie. Cum se mai poate circula în regim de taxi în Slatina

Livrări la domiciliu pentru vârstnici, prin reţeaua organizată de primărie. Cum se mai poate circula în regim de taxi în Slatina

Vârstnicii pot apela la reţeaua primăriei pentru  aprovizionare FOTO: Shutterstock

Primăria Slatina a adoptat o serie de măsuri după ce au intrat în vigoare prevederile ordonanţei militare nr. 2/2020. Vârstnicii pot solicita ajutor pentru cumpărături, iar copiilor li s-a interzis accesul în parcurile de joacă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Persoanele în vârstă de peste 65 ani care nu beneficiază de sprijinul rudelor, prietenilor sau al vecinilor pot solicita reprezentanţilor Primăriei Slatina ajutor pentru aprovizionare. Astfel, vârstnicii pot transmite lista de cumpărături şi contravaloarea acestora, iar echipe instruite special se vor ocupa de aprovizionare. Primăria Slatina a anunţat că au fost adoptate în acest sens o serie de măsuri organizatorice. Se modifică şi condiţiile în care se mai poate circula cu autoturismele în regim de taxi, dar s-a impus şi restricţia folosirii parcurilor de joacă pentru copii. Iată întreaga listă de măsuri anunţate de Primăria Slatina: 

„Urmare a emiterii Ordonanţei Militare nr.2 din 21.03.2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID – 19, cât şi a întrunirii din data de 23.03.2020 a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă vă aducem la cunoştinţă efectuarea următoarelor demersuri la nivelul municipiului Slatina:

• Oferirea de servicii persoanelor vârstnice (peste 65 de ani) aflate în dificultate.

Prin personalul Direcţiei de Asistenţă Socială Slatina se pot livra la domiciliu produse de strictă necesitate cu menţiunea că transportul este gratuit iar persoana care solicită acest serviciu va achita contravaloarea produselor respective. De luni până joi, între orele 9 – 16 şi vineri între orele 9 - 14 solicitările vor fi preluate prin intermediul numerelor de telefon 0349.801.570; 0765.381.606; 0766.677.906 livrarea produselor solicitate până la ora 12:00 urmând a se va face în cursul aceleiaşi zile iar pentru produsele solicitate după ora 12:00 livrarea se va face în ziua următoare.
Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Slatina vor prezenta legitimaţia de serviciu care atestă faptul că sunt autorizaţi să desfăşoare această activitate.

• În intervalul orar 06:00 – 22:00 se recomandă desfăşurarea activităţii în regim de taxi cu limitarea numărului de pasageri la 2 persoane numai pentru motivele prevăzute la art. 4 din Ordonanţa Militară nr. 2/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID – 19;
În intervalul orar 22:00 – 06:00 activitatea în regim de taxi cu limitarea numărului de pasageri la 2 persoane este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4 din Ordonanţa Militară nr. 2/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID – 19.

• Suspendarea temporară a activităţilor de comercializare cu amănuntul a produselor şi serviciilor în centre comerciale în care îşi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici cu excepţia vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice şi a serviciilor de curăţătorie.

• Interzicerea frecventării şi închiderea prin împrejmuire a tuturor parcurilor şi locurilor de joacă de pe raza municipiului Slatina pe întreaga perioadă a strării de urgenţă.

Încă o dată apelăm la raţiunea, calmul şi responsabilitatea fiecăruia dintre dumneavoastră.

Vă mulţumim că alegeţi să vă informaţi din surse oficiale şi vă asigurăm ca vom da dovadă de aceeaşi transparenţă ca şi până acum, cu privire la măsurile pe care le vom lua pentru locuitorii oraşului nostru!“, este mesajul autorităţilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: