Liceul unde s-au vaccinat aproape toţi profesorii graţie informaticianului şcolii. „Cine n-a vrut n-a fost înscris“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Programarea profesorilor de la Liceul Metalurgic la vaccinarea cu prima doză a fost făcută pe platformă în primele două zile FOTO: Adevărul
Programarea profesorilor de la Liceul Metalurgic la vaccinarea cu prima doză a fost făcută pe platformă în primele două zile FOTO: Adevărul

Programarea s-a putut realiza pentru că s-a lucrat în echipă, profesorilor li s-au cerut în regim de urgenţă datele necesare, iar informaticianul a „păzit“ platforma de vaccinare, reuşind să obţină locuri pentru toţi colegii care şi-au dorit vaccinarea.

Colegiul Tehnologic Metalurgic Slatina, care are în total 84 angajaţi, a reuşit ca la această dată să aibă peste două treimi dintre angajaţi ( 57 de persoane) vaccinaţi cu prima doză anti-COVID-19, principalul merit fiind al informaticianului şcolii. 

Unitatea de învăţământ a reuşit să surprindă pe toată lumea atunci când a anunţat, pe Facebook, că în 18 ianuarie, practic prima zi de vaccinare în etapa a doua, profesorii sunt programaţi la vaccinare, la centrul din Slatina. 

Asta s-a întâmplat în condiţiile în care în doar câteva ore de la demararea înscrierilor locurile pentru centrul din Slatina s-au epuizat.

Meritul principal, spune directorul unităţii şcolare, prof. Anişoara Dima, îi revine informaticianului, care, după ce s-a consultat cu specialistul responsabil de securitate şi sănătate în muncă, şi-a făcut strategia pentru programare. A urmat o muncă de echipă, cei doi directori, directorul şi directorul adjunct, contactându-şi colegii în regim de urgenţă pentru a colecta toate datele necesare.

programare vaccin slatina

Profesorii au fost anunţaţi şi pe pagina şcolii că pot merge la vaccinare Sursa Facebook Colegiul Tehnic Metalurgic

„Era în jur de 13,30, vineri (15 ianuarie – n. red.). Iniţial, a zis că poate face asta de acasă, dar şi-a dat seama că trebuie semnătura electronică. Asta a fost condiţia de bază, semnătura electronică a reprezentantului legal al instituţiei. A venit la şcoală, am completat cu el înscrierea instituţiei, după care, intrând să facem programare pentru fiecare persoană, am văzut ce se cerea: nume şi prenume, CNP, mai multe date. Şi automat am trimis pe grupul şcolii un formular Google docs pe care toţi profesorii care intenţionau să se vaccineze l-au completat în regim de urgenţă. Începând cu ora 15.00, când s-a dat drumul la programare, informaticianul a stat pe platformă şi i-a programat pe rând, pe măsură ce trimiteau datele“, a declarat şefa colegiului.

„Am privit totul ca pe o normalitate”

Munca de programare în platformă a fost continuată şi a doua zi, sâmbătă, astfel reuşindu-se obţinerea de locuri pentru toţi doritorii. Profesorii privesc vaccinarea ca pe un pas firesc, mai spune prof. Dima. „Noi nu i-am obligat. Cine n-a vrut, n-a fost înscris. Am privit totul ca pe o normalitate şi am făcut-o din dorinţa de a începe şcoala fizic“, a mai spus Anişoara Dima. 

Ea a explicat că ceva mai reticenţi au fost acei colegi care au trecut relativ de curând prin boala COVID-19 şi care au simţit nevoia să se consulte în detaliu cu medicul curant înainte de a lua o hotărâre.

Pentru că nu în toate şcolile personalul responsabil de programare a fost la fel de bine pregătit, cei mai mulţi profesori încă îşi aşteaptă rândul, conform programării, pentru a primi prima doză. 

În judeţul Olt foarte mulţi dintre profesori au anunţat că îşi doresc să se vaccineze. Conform situaţiei întocmite la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, aproape 2.500 cadre didactice vor să fie vaccinate. Dintre acestea, au fost programate 1.645, dar vaccinate cu prima doză doar 351, situaţia fiind similară şi în cazul personalului didactic auxiliar şi nedidactic.

Vă recomandăm şi: 

Noul „medicament minune“ împotriva COVID-19. Decesele au fost reduse cu 44%. Medicamentul costă doar 9 lei

Incendiu puternic la Institutul Matei Balş: Patru pacienţi au murit arşi. 100 au fost evacuaţi

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite