La Olt “înfloresc” parcurile fotovoltaice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcurile fotovoltaice încep să deţină tot mai mult teren în mod efectiv după ce numeroase persoane s-au arătat şi continuă să se arate interesate de facilităţile oferite de stat celor care vor să investească în asemenea afaceri. Astfel, instituţiile statului cu atribuţii în domeniu spun că numărul celor care se interesează şi, apoi, investesc în “energia verde”, este în continuă creştere.

Datele oficiale ale Agenţiei pentru Protecţia Mediului (AMP) Olt relevă faptul că parcurile fotovoltaice din judeţ se întind pe aproape 1.000 de hectare, iar numărul celor care se prezintă pentru a solicita aprobări în acest sens se menţine constant în creştere. Până la ora actuală, nu mai puâin de 71 de firme au solicitat instituţiei menţionate obţinerea actelor de reglementare din punct de vedere al protecţiei mediului pentru centralele electrice fotovoltaice.

“Până în acest moment, APM Olt a emis 16 autorizaţii de mediu pentru desfăşurarea activităţii de producere a energiei electrice şi 45 de decizii  ale etapei de încadrare pentru proiectele de centrale  electrice fotovoltaice. Alte zece documentaţii tehnice se află în diverse stadii de obţinere a documentaţiilor necesare derulării acestei activităţi. Suprafaţa totală a parcurilor fotovoltaice din judeţ depăşeşte 6.634.000 mp”, a afirmat Daniela Bălşanu, purtător de cuvânt al APM Olt.

Totodată, alte proiecte ce vizează înfiinţarea de parcuri fotovoltaice se află în diverse stadii de implementare, suprafaţa pe care urmează să fie amenajate depăşind 3.000.000 metri pătraţi. Până în momentul de faţă, cea mai mare suprafaţă de parcuri fotovoltaice se află pe raza comunei Cilieni, unde avem peste 497.899 mp acoperite cu panouri fotovoltaice. Potrivit specialiştilor APM Olt, energia produsă de cei 16 agenţi economici din judeţ autorizaţi şi care se vărsă în sistemul energetic naţional permite consumul integral a câtorva mii de locuinţe cu consum mediu. Momentan, cel mai mare parc fotovoltaic din ţara noastră se află în judeţul Braşov, în satul Ucea de Sus, a costat aproximativ 100 de milioane de euro şi dezvoltă 82 MW.

Mai puteţi citi:

FOTO Mândria industriei chimice comuniste lasă loc unui uriaş parc fotovoltaic capitalist

Electricom a primit de la ANRE autorizaţia pentru un parc fotovoltaic de 10 MW la Casimcea, în judeţul Tulcea

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite