La Slatina protestul nu mai are susţinători. Câţiva elevi au aşteptat zadarnic, ore întregi, să li se alăture şi alţi nemulţumiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi, vineri, Slatina părea că s-a dezmorţit, sute de oameni mărşăluind pe străzi, sâmbătă-seara au rezistat până la finalul protestelor puţin peste 10 persoane, pentru ca duminică aceeaşi tineri să aştepte zadarnic să li se alăture şi alţi nemulţumiţi.

O mână de tineri entuziaşti insistă să rămână în stradă, seară de seară, până când vor simţi că s-a schimbat cu adevărat ceva. Sâmbătă-seara au trăit o cruntă dezamăgire, colegii lor preferând cluburile, în timp ce „oamenii mari“ au rămas la căldură, în faţa televizoarelor. „Nu renunţăm, e de datoria noastră să luptăm, dacă nu noi, atunci cine, dacă nu acum, atunci când, mai rău de atât nu se poate! Eu chiar cred că astă-seară vom fi mai mulţi, chiar dacă mâine avem şcoală!“, declara în cursul zilei de duminică Alexandru Istrate, unul dintre puţinii protestatari care au rezistat sâmbătă în stradă până la ora 22,00.

Doar că duminică-seara, la 18,00, ora convenită pentru întâlnirea din faţa Prefecturii Olt, numărul jandarmilor sosiţi să se asigure că nu se tulbură ordinea şi liniştea publică era mai mare decât cel al protestatarilor. „Deocamdată nu suntem decât noi doi, dar mai aşteptăm, măcar cei 12 care mi-au răspuns pe Facebook m-aştept să nu ne dezamăgească“, spune unul dintre tineri. În minutele următoare li se alătură alţi câţiva elevi, niciunul mai mare de 17 ani.

Două ore mai târziu, după mai multe plimbări între Prefectura Olt şi Esplanadă, şi deşi ceaţa şi frigul n-au mai supărat pe nimeni, cum s-a întâmplat sâmbătă, grupul de tineri nu şi-a mărit numărul. „Încă mai aşteptăm, mai stăm, mai scandăm...“, au încercat să-şi facă singuri curaj tinerii. Ce rezerve mai au, rămâne de văzut.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite