Judeţul Olt, cea mai mică incidenţă a îmbolnăvirilor în top-ul naţional. 68 cazuri noi şi patru decese

Judeţul Olt, cea mai mică incidenţă a îmbolnăvirilor în top-ul naţional. 68 cazuri noi şi patru decese

Deşi zeci de cazuri noi sunt raportate zilnic, pentru judeţul Olt s-a calculat o rată a îmbolnăvirilor de 0,87 cazuri la 1.000 locuitori, pentru ultimele 14 zile, cea mai mică la nivel naţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

În judeţ s-a ajuns la aproape 3.400 (3.393) cazuri raportate de la debutul pandemiei, 68 fiind înregistrate în ultimele 24 ore. Rate sub 1 mai au judeţele Argeş, Călăraşi, Tulcea şi Vrancea.

Situaţia în spitale este însă problematică, locurile disponibile găsindu-se cu greu, astfel că persoanele cu forme uşoare de boală sunt încurajate să se izoleze la domiciliu după evaluarea care înseamnă, de cele mai multe ori, doar o convorbire scurtă între medic şi pacient.

Conform cifrelor raportate ieri de către Direcţia de Sănătate Publică Olt, la nivelul judeţului erau internate 153 persoane diagnosticate cu COVID-19, dintre acestea 21 fiind la Terapie Intensivă, în timp ce numărul deceselor a depăşit, la începutul săptămânii, 100, noi cazuri, patru, mai exact, fiind raportate şi astăzi.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările