Joaca a luat sfârşit: Darius Vâlcov a depus jurământul ca ministru al Bugetului

Joaca
a luat sfârşit: Darius Vâlcov a depus jurământul ca ministru al Bugetului

Darius Vâlcov  (FOTO: Mugurel Manea)

Slătineanul Darius Vâlcov (37 ani), a depus, joi – 28 august, jurământul de învestitură în funcţia de ministru delegat pentru Buget. Planificată iniţial a avea loc miercuri seară, festivitatea a fost amânată de şeful statului pe motiv că premierul nu a fost prezent. Evenimentul s-a derulat la Palatul Cotroceni, în prezenţa lui Traian Băsescu şi a lui Victor Ponta.

Ştiri pe aceeaşi temă

Suspansul legat de numirea senatorului PSD de la Olt, Darius Vâlcov, ca ministru delegat al Bugetului, a luat sfârşit astăzi după ce premierul Victor Ponta a fost prezent la festivitatea de depunere a jurământului de învestitură de către cel nominalizat. Vâlcov a depus jurământul la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui Traian Băsescu. În afară de premier şi şeful statului, la eveniment a participat şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, dar nu şi şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus noului ministru al Bugetului că îi adresează rugămintea să fie “un ministru al Bugetului României". De asemenea, Traian Băsescu a avertizat, la ceremonia de depunere a jurământului de către Vâlcov, că, dacă România nu îşi va respecta angajamentele asumate prin Tratatul fiscal, aprobat de Parlament, “riscul de derapaj economic este major”.

“Dacă România nu-şi va respecta angajamentele, riscul de derapaj economic este major. De aceea mă adresez dvs. cu rugămintea să fiţi un ministru al Bugetului României şi nu un ministru al bugetului unor interese electorale. Ştiu că sunteţi un om hotărât, sper să puneţi interesele României deasupra oricăror altor interese şi să vă subordonaţi activitatea legii”, i-a spus preşedintele Băsescu lui Darius Vâlcov.

De asemenea, premierul Ponta a vrut să spulbere orice eventuale suspiciuni de neîncredere faţă de noul ministru al Bugetului făcând o scurtă referire la “problemele” invocate cu o zi înainte de şeful statului faţă de persoana noului minstru al Bugetului.

“Domnu' Vâlcov, vă urez mult succes, nu ştiu ce fapte cumplite penale aţi comis pe vremea când eraţi primar la PDL, sper ca ministru PSD să faceţi bine şi să lucraţi foarte bine cu doamna ministru Petrescu şi să asigurăm cât mai multe resurse de investiţii pentru perioada următoare, că altfel cu 0,2% din PIB o să luăm o decoraţie, dar o să oprim toată economia“, i-a spus premierul noului ministru.

Cine este Darius Vâlcov

Darius Vâlcov a fost primar al municipiului Slatina din iunie 2004 şi până la finele lui martie 2012 când, preşedinte al PDL Olt fiind (membru PD din anul 2000, n.r.), a demisionat din acest partid şi din funcţia de primar pentru ca, după nici o săptămână – pe 2 aprilie acelaşi an, el să trecă la PSD din partea căruia a candidat iarăşi la Primăria Slatina. A câştigat un nou mandat de edil al urbei în iunie 2012 dar, iarăşi, după numai câteva luni, respectiv în decembrie 2012, el a demisionat din nou, de data aceasta ca urmare a faptului că tocmai obţinuse un mandat de senator.

La momentul demisiei din fruntea PDL şi a Primăriei Slatina, în martie 2012, Vâlcov susţinea că a apelat la acest gest deoarece Guvernul al cărui partid îl reprezenta în judeţul Olt nu l-ar fi sprijinit să ducă la bun sfârşit o serie de investiţii importante în oraş: centura ocolitoare a urbei, Sala Polivalentă, bazinul de înot ş.a.

Darius Vâlcov este preşedinte al Comisiei de Administraţie Publică şi Urbanism din Senat, el conducând, până în urmă cu câteva luni, şi Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru avizarea proiectului de lege privind unele măsuri aferente exploatării minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roşia Montană. Vâlcov este soţul Laviniei Şandru, fost vicepreşedinte PIN şi UNPR, în prezent realizator de televiziune.

Vă mai recomandăm:

Învestirea lui Darius Vâlcov ca ministru al Bugetului, amânată de preşedintele Băsescu

Slătineanul Darius Vâlcov, numit oficial ministru al Bugetului 

Darius Vâlcov va depune săptămâna viitoare jurământul de ministru al Bugetului

OPINII.  Primarul Slatinei, Darius Vâlcov, încremenit în “silenzio stampa”

FOTOGALERIE  Şomer de lux, candidat la Primăria Slatina

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările