Jandarm oltean, decorat de Jandarmeria Naţională Franceză

Jandarm
oltean, decorat de Jandarmeria Naţională Franceză

Mr. Cristian Filip a primit decoraţia de la ambasadorul Franţei în ţara noastră, Francois Saint-Paul

Unul dintre angajaţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt a fost decorat, joi – 11 decembrie, de Jandarmeria Naţională Franceză, la finalul unui curs special desfăşurat la Bucureşti. Jandarmul oltean s-a numărat printre cei trei jandarmi de la noi din ţară premiaţi de colegii francezi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cristian Filip, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, precum şi alţi doi ofiţeri din Jandarmeria Română, au fost premiaţi la Şcoala de Aplicaţie pentru Ofiţeri „Mihai Viteazul” a Jandarmeriei Române, unde a avut loc ceremonia de încheiere a Cursului Superior Internaţional promoţia 2014.

Cu această ocazie, cei trei ofiţeri ai Jandarmeriei Române au fost decoraţi în contextul excelentei cooperări dintre Jandarmeria Naţională Franceză şi Jandarmeria Română. Mai precis, maiorului Cristian Filip din cadrul IJJ Olt, împreună cu ceilalţi doi colegi din ţară, le-a fost acordată distincţia “Medalia Apărării Naţionale, eşalon bronz, cu agrafa Jandarmeriei Naţionale Franceze”.

Medaliile şi certificatele de acordare au fost înmânate chiar de către ambasadorul Franţei în România, Excelenţa sa Francois Saint-Paul. Maiorul Cristian Filip a absolvit Cursul Superior Internaţional în anul 2010, obţinând calificativul „excelent”

Cursul Superior Internaţional are ca obiectiv principal formarea ofiţerilor pentru a îndeplini atribuţii în statul major, atribuţii ce sunt orientate spre cooperarea poliţienească internaţională, activităţile de pregătire desfăşurându-se exclusiv în limba franceză.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: