Jandarm urmărit penal pentru fapte de corupţie. Cum a convins o persoană că va fi angajată în Jandarmerie

Jandarm urmărit penal pentru fapte de corupţie. Cum a convins o persoană că va fi angajată în Jandarmerie

Jandarmul este angajatul IJJ Olt FOTo: Adevărul

Un jandarm este urmărit penal pentru fapte de corupţie, procurorii DNA stabilind că acesta a pretins şi primit o sumă mare de bani, în schimbul promisiunii că va angaja o persoană în Jandarmerie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jandarmul este încă angajat în cadrul Inspectoratului jJudeţean de Jandarmi Olt, la acest moment fişa postului fiind adaptată condiţiilor controlului judiciar impus de procurori.

Plutonierul major Marin Aurel Zamfirache a pretins şi a primit, în perioada martie – iulie 2017, 60.550 lei de la o persoană căreia i-a promis că o angajează în instituţia al cărui angajat acesta era din 2002. Să fie şi mai convingător, jandarmul i-a dat celui care în cele din urmă l-a reclamat la DNA inclusiv o uniformă, pentru a-l convinge că din cursul lunii august 2017 vor fi colegi.

„ În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au reţinut următoarea stare de fapt: în perioada martie – iulie 2017, inculpatul Zamfirache Marin-Aurel, în mod repetat, a pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză) bani şi bunuri în valoare totală de 60.550 lei, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă cadre cu funcţii de conducere în cadrul Jandarmeriei Române pentru a-l angaja pe acesta din urmă ca militar în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt.
Mai mult, pentru a întări convingerea persoanei respective cu privire la influenţa pe care pretindea că o are, inculpatul Zamfirache Marin-Aurel, în luna iulie 2017, a remis martorului o uniformă a Jandarmeriei Române, spunându-i că urmează să intre în serviciu, ca şi colegi de tură, în data de 09 august 2017“, se menţionează în comunicatul DNA.

Jandarmul urmează să fie judecat de Tribunalul Militar, în acest caz impunându-se şi sechestru asigurator asupra sumei de 10.000 lei.
Marin Aurel Zamfirache (39 ani), aflat de 2002 în rândul jandarmilor, a lucrat în trecut în cadrul Detaşamentului Balş, executând misiuni de pază, în prezent activând la sediul IJJ Olt.

„Asigurăm în mod ferm opinia publică de faptul că Inspectoratul de Jandarmi va acorda tot suportul necesar“

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Olt a venit cu primele precizări în acest caz, menţionând că cercetările s-au făcut cu sprijinul IJJ Olt şi că instituţia este „prima interesată să clarifice aspectele care pot afecta credibilitatea instituţiei şi care nu caraterizează activitatea şi tipologia angajaţilor Jandarmeriei“.
„ Asigurăm în mod ferm opinia publică de faptul că Inspectoratul de Jandarmi va acorda tot suportul necesar instituţiilor abilitate pentru clarificarea faptelor şi imprejurărilor cercetat. Cauza este în competenţa Tribunalului Militar Bucureşti şi menţionăm faptul că la finalizarea cercetărilor, rezultatul va fi comunicat public“, au mai menţionat reprezentanţii IJJ Olt.

 

citeste totul despre: