Ipoteza şocantă lansată de bunicul Luizei, fata dispărută din Caracal în aprilie: „Altele sunt interesele...“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bunicul şi mama Luizei Melencu, fata de 19 ani văzută ultima dată în Caracal în luna aprilie, au revenit sâmbătă, 27 iulie 2019, la poarta casei lui Gheorghe Dincă, suspectul arestat pentru viol şi trafic de minori.

Bunicul este cel care a vorbit ultima dată cu Luiza, fata de 19 ani venită la mijlocul lunii aprilie în Caracal, din localitatea de domiciliu, Dioşti, judeţul Dolj (aflată la câţiva kilometri distanţă), pentru a retrage de la bancomat o sumă de bani. Fata i-a spus la telefon că nu a reuşit să retragă banii şi că se întoarce. A fost ultimul apel. După o oră, văzând că nu a ajuns acasă, bunicul a sunat-o, însă fata nu i-a răspuns. A revenit câteva ore la rând cu telefoanele, doar că după ora 20,00 telefonul s-a închis.

Mama fetei lucra la acel moment în Anglia şi trimitea bani familiei. Sâmbătă, 27 iulie 2019, şi mama fetei a venit din nou la Caracal, în speranţa că anchetatorii vor face progrese şi va afla ceva despre Luiza. Mama a făcut în faţa jurnaliştilor o retrospectivă a demersurilor făcute de la momentul dispariţiei fiicei sale.

Imagine indisponibilă

Femeia a reamintit că familia s-a adresat mai întâi poliţiştilor din Dioşti, a doua zi de la dispariţie, respectiv 15 aprilie. De aici, au fost îndrumaţi către Coşoveni, unde, spun mama şi bunicul fetei, ar fi bătut drumul timp de două luni. Li se spunea de fiecare dată că nu e cazul să mai vină şi că, dacă au ceva noutăţi, îi vor căuta poliţiştii. Un poliţist i-ar fi spus chiar că sunt cazuri în care după 2-3 luni apare câte ceva în aceste dosare de dispariţie, se mai găsesc câte o mână, câte un picior...

Sfătuiţi de o avocată, membrii familiei au mers în cele din urmă la DIICOT Craiova, unde, potrivit mamei Luizei, au fost chemaţi în mai multe rânduri pentru declaraţii, însă în urma apelului lor iniţial. Femeia îşi aminteşte că s-ar fi adresat pentru prima dată DIICOT în luna iunie şi că oamenii legii nu ar fi ştiut, la acel moment, despre cazul lor, deşi din comunicatele instituţiei reiese că dosarul a fost înregistrat aici la sfârşitul lunii mai. Cert este că de la acel moment au trecut aproape două luni, timp în care n-au primit nicio veste, cu excepţia telefonului de vineri, 26 iulie 2019, când au fost chemaţi să recunoască anumite bunuri găsite în curtea lui Gheorghe Dincă, respectiv bijuterii. Nu erau ale fetei lor, ci ale Alexandrei, fata care a dispărut la trei luni şi jumătate distanţă, în acelaşi mod, în timp ce aştepta „la ocazie“ o maşină cu care să se întoarcă acasă.

Bunicul Luizei a declarat că, cel mai probabil, după cele descoperite în „casa groazei“ (respectiv oseminte calcinate, despre care s-a presupus că ar fi umane, însă pentru care sunt aşteptate însă probele de laborator), este vorba despre o reţea de trafic de organe. Bărbatul crede că Gheorghe Dincă n-ar fi altceva decât un cărăuş plătit al reţelei şi că ar avea complici. „Cărăuş plătit, asta este. Nu e capabil ăsta să decimeze un om, să-i oprească un organ. Pe-ăsta l-au pus în faţă, pe nenorocitul ăsta, nu-l ajută pe-ăsta mintea, altele sunt..., alte interese. E o reţea, reţea de trafic de organe“, a acuzat bărbatul.

Legătura cu dosarul Alexandrei Măceşanu

Conform DIICOT, dispariţia Luizei Mihaela Melencu s-a înregistrat la Postul de Poliţie Dioşti în 15 aprilie 2019, la momentul la care au fost sesizaţi de bunicul fetei. În 18 aprilie, Secţia 4 Poliţie Rurală Coşoveni începe urmărirea penală pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Dosarul ajunge la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, de unde în 30 mai este declinat către DIICOT - ST Craiova, care face cercetări din 6 iunie 2019 pentru trafic de persoane, având în vedere faptul că bunicul a fost sunat în acest interval de două ori, în 15 şi 19  aprilie, de persoane necunoscute, care i-ar fi transmis că fata nu mai vrea să se întoarcă acasă şi că se află în Elveţia. Anchetatorii aveau indicii că fata ar fi fost recrutată pentru a fi exploatată sexual.

Imagine indisponibilă

Vineri, 26 iulie 2019, DIICOT Craiova a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, la care a ajuns dosarul de lipsire de libertate deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia în urma anunţului dispariţiei Alexandrei Măceşanu şi a telefonului acestei la 112, prin care anunţa că este sechestrată şi că a fost violată, declinarea competenţei, urmând să se efectueze cercetări coroborat cu dosarul dispariţiei Luizei Melencu. Deşi Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a schimbat iniţial încadrarea, din lipsire de libertate în omor, la DIICOT s-a hotărât cercetarea infracţiunilor de trafic de minori şi viol, pe baza mărturiei tinerei Alexandra în timpul discuţiei cu poliţiştii, pe apelul la 112. În acest dosar, principalul suspect, Gheorghe Dincă, a fost arestat sâmbătă, 27 iulie 2019, pentru viol şi trafic de minori.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite